TikTok spiritualne kupke novi su wellness trend, a znamo i kako ih napraviti kod kuće

Prava kupka za jačanje mentalnog zdravlja, oslobađanje od stresa i tjeskobe i za opuštanje

by | 23 kolovoza, 2022
žena u kadi, spiritualna kupka

U stalnoj potrazi za nečim što će nas opustiti i osloboditi te djelovati pozitivno na cjelokupno zdravlje, jedan u nizu novih viralnih trendova apsolutno su i duhovne (spiritualne) kupke.

TikTok je postao mjesto dominacije ovog trenda, a svi koji su ih isprobali tvrde da apsolutno savršeno djeluju za stresan dan koji ste imali.

Duhovne (spiritualne) kupke

O čemu se radi? Pjenušave i napunjene vodom, duhovne kupke jedna su vrsta i oblik umjetnosti. Dizajnirane su i zamišljene da budu prepune latica, svijeća, raznih eliksira i estetski ugodnih ukrasa koji tada, u konačnici i u cijeloj harmoniji djeluju iznimno dobro na mentalno zdravlje. Ljudi su stoljećima povezani s vodom i već se u Staroj Grčkoj, drevnoj Indiji, Egiptu i Izraelu koristila kupka kao način da se iscijeli duša čišćenjem. Danas, hashtag spiritualbaths ima više od 2,9 milijuna pregleda na TikToku, a pojam duhovne kupke postao je pravi trend i doveden u sasvim novu dimenziju.

Najbolji dio duhovnih kupaka svakako je to što je možete učiniti uistinu svojom – od sastojaka koje unutra stavljate do glazbe koju birate, mirisa svijeća i samog razloga zašto je želite. Spa stručnjaci dali su i najbolje savjete kako napraviti ovu kupku kod kuće. Bitno je samo da imate mirno okruženje koje tada upotpunjujete glazbom (primjerice, pjesmama za meditaciju), zapalite nekoliko svijeća za ugođaj i jednostavno uživajte.

Osim toga, preporučuje se korištenje difuzora s eteričnim uljima koja sama po sebi blagotvorno djeluju na smanjenje tjeskobe, stresa, glavobolje i depresije.

Preporuka je i u korištenju kristala za koje se smatra da pomažu u prijenosu energije po tijelu, pomiču blokade, prenose pozitivnu energiju i apsorbiraju onu negativnu. Upravo su i slavne osobe poput Adele i Victorie Beckham priznale da ih koriste. Primjerice, ako imate suhu kožu, dodajte nekoliko kapi čajevca u kupku, a ako se borite s osjetljivom kožom, epsom sol pomoći će omekšati kožu. Uvijek možete staviti i latice ruže, mentu, lavandu, kadulju – sve ono što će pomoći u smanjenju stresa, probavnih problema i opuštanju mišića – za pravi wellness i duhovno zdravlje.

Pročitajte: Kupka zvukovima: Vodič kroz sve popularniji wellness trend

@deesymone.com

How the basics on make my spiritual bath! #spiritualbath #goddessbath #deesymone #selfcare #selflove

♬ Hrs and Hrs – Muni Long

@viavibe.co

✨ Are you taking one this weekend?? #spiritualbath #spiritualjourneytiktok #metaphysicalshop #messagefromtheuniverse

♬ Originalton – edits 🙂

Foto: olegbreslavtsev iStock/Getty Images Plus via Getty Images