Recept za quesadillu s piletinom i sirom koji često radi Miley Cyrus

Poznata pjevačica uživa u balansiranoj prehrani, a često poseže za ovim quesadillama

by | 2 svibnja, 2022
Miley Cyrus

Quesadille se mnogi ne sjete raditi kod kuće, no jednom kad probaju, doista ih ubace u redovitu rotaciju standardnog menija. Ovaj odličan meksički zalogaj je nutritivan i vrlo prilagodljiv osobnim preferencijama, pa tako može biti začinjen, blag, slaniji, ljut, uz meso ili veganski. Jedino što vam uvijek treba jest ukusna tortilja koju napunite, spljoštite i preokrenete! Više: Jeste li već napravili ovaj viralni recept s jajima? Nama je odličan!

Također ih možete zamotati u foliju ili staviti u hermetički zatvorenu posudu kako biste ih drugi dan mogli doručkovati prilikom odlaska na posao. Quesadille imaju sve – ukusne ugljikohidrate, zasitna vlakna, zdrave masti i vlakna! Stoga ne čudi da su omiljene i zvijezdama, poput Miley Cyrus, koja je za Seventeen.com otkrila da su upravo quesadille jedne od omiljenih joj jela za pripremiti. Više: Pecivo gotovo za malo više od minute? Imamo recept!

Quesadilla s piletinom i sirom

Njezina tajna za očuvanje zdravlja jest da umjesto tortilja od brašna koristi tortilje od cjelovitog zrna pšenice i puni je piletinom bez kože na žaru! Evo recepta:

Quesadilla od piletine i sira

Sastojci:

2 tortilje od cjelovitog zrna
100 g pečene piletine bez kože
1/2 šalice salse
2 žlice nemasnog kiselog vrhnja
1/3 šalice kukuruza
1/3 šalice paprike, nasjeckane
3/4 šalice nemasnog sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dodajte piletinu, kukuruz, paprike i sir na vrh jedne tortilje. Stavite drugu tortilju na sastojke, kao da radite sendvič, i pecite 15 minuta. Narežite na četvrtine i dodajte kiselo vrhnje i salsu.

 

Foto: Rich Fury/Getty Images Entertainment; iStock/Getty Images