U slučaju da vam je promaknulo, na Netflixu sada možete vježbati s Nikeom

Podignite svoju fitness rutinu na novu razinu

by | 5 siječnja, 2023
trening kod kuće

Ako ste posljednjih dana otvarali Netflix s ciljem da se opustite uz neki film ili seriju, možda ste opazili i jedan pomalo neuobičajen serijal za ovu streaming platformu. Naime, Netflix je od 30. prosinca postao domom i Nike Training Club vježbama.

Nike Training Club je inače aplikacija sa stotinama videovježbi i programa razvrstanih prema različitim stupnjevima fizičke spreme, a uključuje vježbe joge, treninge s vlastitom težinom ili vježbe s punom opremom.

Nakon što nas je razveselio serijalom posvećenom meditaciji te vodičem za spavanje, Netflix se sada udružio s Nikeom osiguravši dodatnu motivaciju i inspiraciju za naše kućne fitness rutine. I to taman na početku godine! Ako volite vježbati kod kuće, ovo je svakako sjajan način da proširite svoju rutinu ili naučite nešto novo od certificiranih Nike trenera. Netflix trenutačno nudi deset Nike Training Club programa, od kojih svaki sadrži od šest do 13 epizoda, odnosno treninga. Programi vježbanja razlikuju se prema vrsti, intenzitetu i trajanju, pa svatko može odabrati nešto za sebe.

Trenutačno u sklopu Nike Training Cluba možete pronaći serijale Kickstart Fitness with the Basics, Fall in Love With Vinyasa, Two Weeks To A Stronger Core, Hit & Strength, 10 Minute Workouts, 20 Minute Workouts, Feel-Good Fitness, Bodyweight Burn, High Intensity Training te 30 Minute Workouts. Prvi je ovo ciklus vježbi koje je Netflix objavio na svojoj platformi, a kako poručuju, dodatni satovi fitnessa bit će objavljeni naknadno. Ono najbolje jest to što svi treninzi zahtijevaju malo ili nimalo opreme i usmjereni su na proširenje pristupa fitnessu, kako navodi Netflix.

trening kod kuće

Kickstart Fitness with the Basics program sastoji se od 13 epizoda i namijenjen je početnicima. Sadrži vježbe snage s vlastitom tjelesnom težinom, pa će vam za njih trebati eventualno prostirka. Ovo je idealan program za početak.

Two Weeks to a Stronger Core donosi HIIT, vježbe s tjelesnom težinom i jogu, a targetira core. Ove vježbe također mogu izvoditi početnici.

Fall in Love with Vinyasa Yoga sadrži vježbe vinyasa joge nižeg intenziteta. Vinyasa je inače stil joge koji uključuje sinkronizirani slijed asana i povezivanje istih s dahom.

HIIT & Strength with Tara idealan je za one koji traže HIIT i trening snage, dok će oni nestrpljivi, s manjkom vremena, sigurno uživati u programu 10 Minute Workout koji se fokusira na snagu i potrošnju kalorija. Naposljetku, tu je i 20 Minute Workouts program koji se odnosi na vježbe za cijelo tijelo.

Feel-Good Fitness nudi vježbe za cijelo tijelo koje možete raditi s bučicama i elastičnim trakama. High Intensity Training je pak intenzivniji trening za cijelo tijelo s ciljem postizanja značajnih rezultata u kratkom vremenu. Tu je i Bodyweight Burn, fokusiran na postizanje maksimalnih rezultata bez korištenja opreme, kao i 30 Minute Workouts, intenzivan intervalni trening.

Pročitajte: Ovo je najučinkovitiji trening koji možete raditi čak i kod kuće

Foto: Netflix, screenshot Netflix