Oduvijek želite meditirati, no ne znate kako? Netflix donosi serijal koji će vam pomoći u tome

by | 10 prosinca, 2020

Netflix je mnogima ove godine bio oaza spasa i odvraćanja misli od svega onoga što se oko nas događalo. No s prvim danom nove godine “Netflix i Chill” dobit će posve novo značenje.

U suradnji s mnogima omiljenom aplikacijom za meditacije Headspace, Netflix će izbaciti tri nove dokumentarne serije, koje će istraživati osnove meditacija te načine na koje ih možete integrirati u vlastiti život. Prvog siječnja bit će premijera prve serije dokumentaraca pod nazivom Headspaceov vodič kroz meditaciju, a otkrivat će dobrobiti mindfulness prakse i načine na koji vam ona može pomoći da budete prisutniji.

Svaka epizoda traje 20 minuta, a narator svih epizoda je Andy Puddicombe, suosnivač Headspacea te bivši budistički svećenik. Svojim ugodnim i umirujućim glasom, Andy će gledatelje voditi kroz različite strategije te alate koji se kriju iza meditacije, počevši od tehnika disanja pa sve do “skeniranja” tijela.

Njegov glas bit će popraćen zanimljivim i šarolikim animacijama te umirujućom glazbom u svakoj epizodi. Nakon prvog serijala posvećenom meditacijama i mindfulnessu, Headspace i Netflix za gledatelje su pripremili i Headspaceov vodič za spavanje. S obzirom na to da se velik broj nas bori s teškim mislima i emocijama te da je nesanica postala jedan od vodećih problema, Netflix i Headspace svojom će suradnjom zasigurno pomoći mnogim ljudima.

Foto: Elly Fairytale/Pexels