Ne želite propustiti besplatne radionice u Zagrebu na temu ženskog reproduktivnog zdravlja

by | 21 ožujka, 2023
besplatne radionice za žensko reproduktivno zdravlje

Postoje žene koje su doista sretnice. Imaju redovite menstruacije bez neugodnih pratećih simptoma. Zatrudne s lakoćom. I kada dođe vrijeme, kroz perimenopauzu prođu s jednakom lakoćom.

Mnoge žene nemaju redovite menstruacije. Sâm menstrualni ciklus može biti ili predug ili prekratak. Menstruacije su bolne i prati ih PMS ili PMDS. Na jajnicima su prisutne ciste. Trudnoća ne polazi za rukom, a vrijeme prolazi. Mokraća “pobjegne” kod kašljanja, kihanja ili smijanja. S vremenom prelazi u pravu inkontinenciju. Menopauza je nastupila prerano. Perimenopauza je težak period pun neugodnih promjena.

Kao aktivan pristup u rješavanju tzv. “ženskih” problema, prije 50 godina razvijene su Aviva vježbe koje pomažu uspostaviti normalan menstrualni ciklus potiču ovulaciju te stvaraju optimalne uvjete za uspješno začeće i trudnoću.

Brzi i održivi rezultati postižu se u smanjenju simptoma policističnih jajnika (PCOS-a), menopauze (osobito rane menopauze), PMS-a, PMDS-a i bolnih menstruacija, a bitne su i preventivno za  žene koje žele zadržati svoje spolno zdravlje.

Pročitajte: Žene se češće bore s nesanicom, pokazuju istraživanja. A evo i odgovora zašto

Za žene koje aktivno grade i održavaju spolno zdravlje

Pasivan pristup liječenju podrazumijeva podvrgavanje različitim metodama u kojima žena ne sudjeluje aktivno u vlastitom liječenju. Nedostatak ovih metoda jest nepotpuni rezultat jer se na problemu radi parcijalno, a ne sustavno. Dodatni nedostatak je taj što prolazi dragocjeno vrijeme (primjerice, problemi sa začećem). I treći nedostatak je skupoća određenih tretmana.

Aktivan i cjelovit pristup rješavanju vlastitih problema podrazumijeva sudjelovanje žena i rad na svome zdravlju. I kratkoročno i dugoročno to donosi bolje rezultate. Žensko tijelo je složeno, a sistematično vježbanje način na koji možete djelovati kako biste riješili problem te istovremeno sprječava razvoj drugih bolesti.

Liječenje je najuspješnije kad se pristupi međusobno upotpunjuju. Vježbe vraćaju tijelo u ravnotežu i time se povećava uspješnost kliničkih metoda i zahvata.

Besplatne radionice za žensko reproduktivno zdravlje

Na radionicama će prisustvovati Viktorija Mišura, licencirana fizioterapeutkinja za trudnice, pripreme za porođaj i vježbe nakon porođaja, a održat će dvije radionice.

25. 3. 2023. u 10:00: Aviva vježbe za hormonalnu ravnotežu i reproduktivno zdravlje
Trajanje: 60 minuta
Lokacija: Rekreativa Medical, Bosutska ulica 9, Zagreb
Broj mjesta je ograničen

25. 3. 2023. u 16:00: Aviva vježbe za hormonalnu ravnotežu i reproduktivno zdravlje
Trajanje: 60 minuta
Lokacija: online

Radionice se ne naplaćuju. Rezervacija je obavezna na e-mail: [email protected]

Pročitajte: Pet namirnica koje bi svaka žena u 40-ima trebala jesti za brži gubitak na težini

Foto: fizkes iStock/Getty Images Plus via Getty Images