Mikrodejtanje je novi trend u ljubavnim odnosima, evo o čemu se radi

Odvojite malo vremena za svog partnera i provedite ga kvalitetno

by | 15 ožujka, 2022

Činjenica je da svatko od nas ima vjerojatno jako malo prostora u svakodnevnom životu za kvalitetno provođenje vremena sa svojim partnerom. Upravo zato “mikrodejtanje” postaje sve popularniji trend među parovima. Što je to točno? Radi se na tehnici stvaranja malog prostora svog vremena između dnevnih obveza kad vi provodite vrijeme sa svojim partnerom – kvalitetno! Da, deset minuta na dan možda ne zvuči puno, ali može biti puno kvalitetnije kada to radite kako treba.

Za glamourmagazine.co.uk, stručnjakinja za odnose Louise Rumball istaknula je da postoje zablude kako su potrebni sati za povezivanje s drugima, upoznavanje ili produbljivanje veza. Stvarnost je drukčija i zapravo svima preostaje jako malo kvalitetnog vremena koje provode zajedno kad se radi o vezama. Tu je rješenje “mikrodejtanje”, gledanje na to kako iskoristiti i male, kraće trenutke koje biste mogli podijeliti sa svojim partnerom. Ovo možda nisu pravi trenuci za duboke i smislene razgovore, ali mogu biti odlična prilika za to da se povežete, nasmijete, pa čak i podijelite neki fizički dodir.

Pročitajte: 5 stvari koje ne smijete raditi ako želite imati zdrav ljubavni odnos

Na dnevnoj bazi ovakav način svakome može biti velika pozitivna promjena u partnerskom odnosu jer kad zbrojite te male trenutke koje svakodnevno provodite na ovakav način, dobit ćete puno kvalitetno iskorištenog vremena s dragom osobom.

Pročitajte: 7 ljubavnih savjeta koji su trenutačno potrebni mnogim parovima

Na što se točno odnose ovi mali trenuci mikrodejtanja?

Umjesto da se probudite i pohrlite prema svojim mobitelima, pokušajte to vrijeme posvetiti svom partneru – popijte kavu zajedno, ostanite u krevetu duže nego inače, razgovarajte o tome što vas čeka taj dan. Ako ste u mogućnosti, otiđite zajedno u šetnju, iskoristite pauzu na poslu za zajednički ručak ili kavu. Ovi mali, “ukradeni” trenuci, planirani unaprijed, mogu biti kratki, ali nakon njih ćete se osjećati puno bolje te su itekako dobrodošli bilo kad.

Dakle, između svih dnevnih obveza ovo je odličan način kako da u kratkom periodu svog dana provedete kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom. Već i sitnice dovoljne su da ostanete povezani, usklađeni s nekim koga volite i tko vam puno znači. A danas je to potrebno baš svima!

Pročitajte: 5 stvari koje sam o ljubavnim odnosima naučila na psihoterapiji

Foto: PeopleImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images