7 ljubavnih savjeta koji su trenutačno potrebni mnogim parovima

by | 22 listopada, 2020

Dok smo živjeli poprilično slobodno i normalno ljeto, rijetko tko se pripremao za scenarij koji trenutno proživljavamo.

Broj oboljelih raste svakoga dana, putovanja su nam ponovno oduzeta, a viđanja s prijateljima ograničavamo zbog zdravlja bliskih ljudi, djece, ali i sebe samih. Za mnoge ljude to znači da su “osuđeni” na svoje bolje polovice. I dok neki uživaju u tim trenucima, drugi nikako ne pronalaze zajednički jezik. Činjenica je da su nam mnoge aktivnosti oduzete te da ljudi puno više vremena provode sa svojim partnericama, odnosno partnerima. S druge strane, puno je onih osoba čiji su partneri/partnerice u drugim gradovima ili državama, a korona im dodatno otežava vezu na daljinu. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da preživite tu ljubav u doba korone.

Razgovarajte

Kad su u pitanju veze i svi njihovi oblici, problemi i komplikacije – razgovor će se uvijek naći na popisu savjeta. Nismo ga preskočili ni ovdje, jer iskren razgovor rješava sve probleme. Stoga nemojte bježati od komunikacije i povjeravanja, budite otvoreni čak i kad je teško izustiti te rečenice koje toliko dugo držite u sebi.

Budite prisutni

Mnogi stručnjaci kažu kako se većina svađa vrti oko stvari koje su se već zbile ili koje se još nisu, a možda i neće dogoditi. Budite prisutni, nemojte tragati za razlozima vraćajući se u prošlost ili ih premještati u ono što se još nije ni dogodilo.

Pokušajte pronaći normalan ritam

Rad od kuće, dijeljenje životnog i radnog prostora s partnerom ili udaljenost od osobe s kojom ste u vezi. Sve to može dovesti do zastranjivanja kada je u pitanju dnevni plan i program. Možda se ustajete prekasno, a ujutro rano liježete, možda ste prestali trenirati, možda jedete nezdravo. Što god bilo, zaustavite se i krenite ispočekta. Napravite plan kojeg ćete se (moći) držati. Budite realni u zapisivanju ciljeva i nemojte dopustiti da vam dani prolaze bez kontrole i sadržaja.

Nemojte pretjerivati s alkoholom

Mnogi od nas posegnut će za čašom dobrog vina kada je stresa preko glave, a često će se ta čaša pretvoriti u tri ili četiri. Nemojte dopustiti da vam se takav scenarij prečesto ponavlja. Svi ponekad trebamo tu butelju vina, no ne trebamo je tri puta u tjednu. Pronađite način na koji ćete se nositi sa stresom i emocijama. Neka vam alkohol bude tu kada imate užasno naporan dan ili nešto što treba proslaviti.

Zamijenite se za uloge

Bez obzira na to živite li s osobom kojom ste u ljubavnom odnosu ili ste trenutno razdvojeni – pronađite način da promijenite uloge. Ako je osoba s kojom ste u braku trenutno u drugoj državi zbog posla, pitajte je da ovaj mjesec ona vodi računa o financijama, plaćanju režija ili nekih drugih stvari koje uvijek obavljate online. Ako trenutno živite skupa, zamijenite se jedan tjedan za uloge kad je u pitanju spremanje, kuhanje, bacanje otpada i slično. Promjene i odmor dobro dođu svakome.

Iskoristite društvene mreže

Iskoristite društvene mreže, no nemojte pretjerivati. Nemojte si dozvoliti da vam večeri prolaze tako što ćete skrolati bez cilja i unedogled. Iskoristite internet za online druženja s prijateljima i obitelji, za gledanje omiljenih filmova, planirajte putovanja za budućnost i slično.

Pronađite hobi

Hobiji su odlična stvar, a zatvaranje u domove savršena su prilika za pronalaskom nečeg što vam se sviđa. Može to biti zajednički hobi, a možete pronaći potpuno različite stvari kojima ćete se posvetiti. Mogućnosti je doista puno.

Foto: Taylor Hernandez/Unsplash