Šest trendova koji će podići vaš orgazam na višu razinu ove godine

by | 8 ožujka, 2022
orgazam trendovi

Brend seksualnih igračaka Lovehoney proučio je najpopularnije seksualne trendove 2021. i, nakon istraživanja tržišta seksualnog zdravlja, napravio je popis šest trendova na koje treba obratiti pažnju u 2022. godini. Etička nemonogamija (ENM) i fluidniji odnosi postaju sve češći, a takav trend će tu i ostati. Aranžmani poput poliamorije, swinganja i otvorenih brakova sve su češći, sporazumni i dopuštaju pojedincima da se slobodno intimno povežu, bilo seksualno ili drukčije.

Abby Moss, seksualna novinarka, ističe da nemonogamija dopušta više mentalne slobode i razmatra činjenicu da jedna osoba ne bi trebala ispuniti svaku vašu želju.

Važno je uzeti u obzir da studije već godinama primjećuju ovaj trend. We-Vibe, marka seks-igračaka koja se fokusira na igračke za solo igru i parove, provela je studiju na četiri kontinenta koja je pokazala kako je “trojac” druga najpopularnija fantazija. Kod nemonogamije su ipak važne i etičke stvari kao što su pristanak, transparentnost i otvorena komunikacija. Zanimljivo je da je pandemijom virusa COVID-19 prestao tabu oko masturbacije jer kako se tada smanjila ljudska interakcija, naglasak se stavlja na činjenicu: “Ako se vi ne možete skinuti, tko će onda?”. U prilog tome svakako idu i brojne prednosti masturbacije, poput oslobađanja endorfina koji imaju svojstva rješavanja bolova. Studija Menstrubation zaključila je da 90 % žena preporučuje masturbaciju za ublažavanje bolova u menstruaciji, kako piše hypabae.com.

Pročitajte: Saznajte u kojim godinama žene doživljavaju najviše orgazama

Nažalost, osobe s invaliditetom dugo su bile zanemarene u razgovoru o seksualnom zdravlju, u razgovoru oko seks igračaka. Ipak, Svjetska zdravstvena organizacija navela je seksualni užitak kao ljudsko pravo, a “inovatori u tehnologiji seksa postavljaju novi standard za inkluzivnu intimnost”. Kao rezultat toga, osobe s invaliditetom konačno mogu očekivati da će biti uključene u razgovore o seksualnosti te pronaći proizvode koji im bolje odgovaraju.

Kao i kod kozmetičkih proizvoda, potrošači žele biti sigurni da su proizvodi koje koriste u skladu s njihovim uvjerenjima, a ekološki prihvatljiv seksualni wellness nudi upravo to: seksualni užitak uz očuvanje okoliša. U budućnosti potrošači mogu očekivati više biorazgradivih i ekološki prihvatljivih opcija te visokokvalitetnih materijala.

Pročitajte: Framing: masturbacija koje se žene ne mogu zasititi

Tu su i zanimljive aplikacije i igračke koje omogućuju partnerima uživati jedno u drugome na velikim udaljenostima, čime sve postaje puno zanimljivije i uzbudljivije.

Činjenica je da razgovor o seksualnom zdravlju postaje sve veći. Zapravo, We-Vibe smatra “seks tehnologiju i igračke jedinom održivom opcijom za samozadovoljstvo”. Simon Dubé, istraživač, kaže da bi agencije trebale pristupiti “ljudskoj seksualnosti iz pozitivne, znanstvene, empatične i uključive perspektive”, dodajući da je ona najvažnija za naše zdravlje, dobrobit i uspjeh našeg izvanzemaljskog života. On također ističe da se treba stalno podsjećati na sljedeću činjenicu: “Seksualno zdravlje je zdravlje, seksualna prava su ljudska prava, seksualnost znači raznolikost, zadovoljstvo je zabavno i važno, tehnologija može pomoći.”

Pročitajte: Što je to Mindful masturbacija, zašto postaje sve popularnija i zašto je morate probati?

Foto: Pexels