Masturbacija je najbolji lijek protiv menstrualne boli

by | 4 travnja, 2021

Ako osjećate pojačanu želju za seksom kada dobijete menstruaciju, bez brige, nije riječ ni o čemu čudnom – hormoni rade.

Vjerujemo da nije svakom po volji baš tada, kad se ne osjećamo nimalo seksi, pa kako ćemo se onda i upustiti u intimu sami sa sobom. No, možda vas potaknemo na to da prakticirate masturbaciju tijekom mjesečnice i otkrijete sve njezine čari.

Prije svega, važno je pojasniti zašto želja za seksom raste tijekom menstruacije. To se događa kao rezultat pada razine estrogena na početku mjesečnice, a zatim raste kako dani odmiču, dok razina progesterona ostaje niska. Ovaj nagli porast estrogena može povećati spolni nagon i funkciju. Također, za neke žene to može značiti i migrene, grčeve i promjene raspoloženja, za što je najbolji recept upravo masturbacija. Ona vas može osloboditi od stresa, poboljšati kvalitetu sna i čak otpustiti bol.
U Womanizer istraživanju, žene su testirale ovu metodu šest mjeseci i 70 posto ispitanica doista je imalo manje intenzivne bolove nakon menstruacije tijekom mjesečnice. Većina ljudi razumije da je povećani protok krvi vrlo koristan za tijelo. I upravo kako terapijska masaža za smanjenje boli i stresa djeluje na opuštanje, na sličan način masturbacija povećava protok krvi, koji na nas djeluje vrlo terapeutski.

Hormoni oslobođeni tijekom procesa uzbuđenja i stimulacije također su čimbenici u ublažavanju boli. Endorfin i oksitocin (hormon dobrih osjećaja), oslobađaju se tijekom orgazma, pa smiruju i ublažavaju grčeve i glavobolje.

Također, istraživanje objavljeno u World Journal of Obstetric and Gynecology otkriva da oksitocin u kombinaciji s endorfinima može biti odgovoran za stvaranje posebne veze s partnerom, što znači da u slučaju masturbacije – stvarate posebnu vezu sa samom sobom, što i jest najvažnije.

Foto: Unsplash