Saznajte u kojim godinama žene doživljavaju najviše orgazama

by | 14 rujna, 2020

Iako će mnoge žene užitak u seksu i eksperimentiranje povezivati s mladošću, znanost kaže da jači i češći orgazam ženama dolazi kasnije.

Istraživanja provedena na 2.600 ispitanica pokazala su da žene koje su starije od 36 godina češće doživljavaju orgazam od žena mlađih od 36. Ženama su postavljana pitanja o razini seksualnog zadovoljstva, o osjećaju vlastite seksualnosti i privlačnosti te o kvaliteti i učestalosti orgazama. Ispitanice su bile podijeljene u tri skupine. Prvoj su pripadale žene u dobi od 23 godine i niže, drugoj žene u dobi između 23 i 36 godina, a u posljednjoj žene u dobi od 36 i više godina.

Iako su mnogi očekivali da će najmlađe žene imati najbolje rezultate, dokazano je upravo suprotno. Najmlađe žene doživljavaju najmanji broj i najmanje intenzivne orgazme, dok je najstarija skupina imala najbolje rezultate. Seksualni terapeuti kažu kako je sve to povezano sa sazrijevanjem. Žene u kasnim tridesetima i četrdesetima više su upoznate s vlastitim tijelom, željama te imaju više samopouzdanja i ljubavi prema sebi.

Iako u dvadesetima hormoni poprilično divljaju, stručnjaci kažu da to nije razlog zbog kojeg će seks biti bolji. Naravno, postoje i izuzeci koji dokazuju da broj godina nije nužno razlog zbog kojeg će vam seksualni život postati bolji. Ono što možete učiniti same kako biste imale bolje, jače i češće orgazme jest prihvaćanje vlastitog tijela i istraživanje svega onoga što vas privlači. Ljubav prema sebi samoj dobar je afrodizijak.

Foto: Daria Litvinova/Unsplash