8 najčešćih make-up pogrešaka koje čine žene iznad 40-e

I kako ih izbjeći

by | 20 studenoga, 2023
Greške kod šminakanja

Usvajanje novih make-up trikova i korištenje novih proizvoda trebalo bi ići ruku pod ruku s vašim godinama želite li uvijek izgledati blistavo i svježe.

Bilo da se radi o ružu koji je “iscurio“ s usana, neravnomjerno nanesenom puderu koji ističe bore ili trepavicama s grudicama od maskare, većina nas čini brojne pogreške u šminkanju svaki dan. Kao što će svaki vizažist priznati, postizanje besprijekornog izgleda je umijeće koje se vježba.

Kako bismo vam pomogli da svakodnevno zablistate, naučite neke nove trikove i izbrusite svoje šminkerske vještine, donosimo vam popis make-up pogrešaka koje čini većina žena barem jednom u životu, a koje vam dodaju godine.

Pročitajte: Hidracija i prikrivanje: 6 najboljih toniranih krema za zrelu kožu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

8 make-up pogrešaka koje vas postaravaju

Neki od nas često nisu svjesni da u želji da se uljepšaju i pomlade čine upravo suprotno. Kako biste izbjegli make-up propuste koji će vam dodati godine i učiniti da vaša šminka izgleda traljavo, nastavite čitati.

#1 Koristite puder mat finiša

Većina mat formula tekućih pudera naglašava suhoću, uvlači se u linije i bore te može uzrokovati takozvani cakey efekt. Zato je za zrelu kožu bolje birati pudere s tekućim formulama. One vlaže i hrane kožu pa je zahvaljujući njima manja vjerojatnost da će se nataložiti u boricama i da će koža izgledati dehidrirano.

#2 Kist za puder koristite pogrešno

Možda znate da je tekući puder bolje nanijeti kistom negoli prstima, ali je važno znati kako ga koristiti. Da biste izbjegli neravnomjerno nanošenje pudera, ključno je da kist s puderom, prije nanošenja na lice, kružnim pokretima istrljate na dlanu kako biste ga zagrijali i pripremili. Na ovaj način, puder ćete nanijeti ravnomjernije i lakše ćete ga izblendati, što će rezultirati prirodnijim izgledom.

#3 Izbjegavate shimmer

Pogrešno je stajalište da bi se žene iznad određene dobi trebale kloniti “svjetlucavih” make-up dodataka. Shimmer može uvelike poboljšati vaš ten, ali je važno odabrati pravu formulu – onu koja će vam dati pravu dozu sjaja bez da ističe bore ili suhoću kože. Potražite shimmere i highlightere kremastih i tekućih tekstura, kao i one koji imaju suptilne reflektirajuće čestice.

#4 Ne uklonite višak maskare s četkice

Najveća pogreška prilikom šminkanja je korištenje suhe i stare maskare, a nakon nje je uklanjanje viška proizvoda. Donje trepavice lako mogu postati slijepljene grudice ako ne obrišete četkicu prije nanošenja maskare. Jednostavan trik, a postiže se velika razlika.

#5 Držite maskaru pod pogrešnim kutom

Ako ne koristite pravu tehniku, vaše bi trepavice mogle izgledati poput paukovih nožica. Da biste to izbjegli, maskaru, brzim pokretima, nanosite od korijena do vrhova, uvijajući trepavice u smjeru prema van. Prethodno nemojte zaboraviti uviti trepavice uvijačem za trepavice.

#6 Ne izblendate puder na prijelazu lica i vrata

Ne moramo ni napominjati kako je pogrešno odabrana nijansa pudera pogreška broj jedan, a sljedeća je nanošenje pudera samo do linije vilice. Nakon što ste odabrali puder, čija je nijansa najsličnija boji vašeg tena, osigurajte se da ga nanesete i na vrat, odnosno da ga fino izblendate tako da se ne vidi prijelaz između lica i vrata.

#7 Ne koristite olovku za usta

Kako biste spriječili da ruž “iscuri“ s usana “prelijevajući“ se u borice oko usana, neophodno je koristiti olovku za usne. Vosak iz olovke će zadržati ruž na mjestu. Osim toga, kako biste stvorili barijeru i spriječili da ruž “procuri”, oko usana možete nanijeti i hidratantni korektor.

#8 Ne šminkate obrve ili ih pretjerano ističete

Obrve uvelike utječu na cjelokupni izgled vašeg lica. Ako naglašavate make-upom svoje oči, ne zaboravite našminkati i obrve. Ipak, nemojte pritom pretjerati kako vam crte lica ne bi izgledale preoštro.

Pročitajte: Ovo su najviralniji TikTok kozmetički proizvodi u 2023. (do sada)

Foto: Leegudim, iStock/Getty Images Plus via Getty Images