Uz ovaj trik više nikad nećete kupiti pogrešnu nijansu tekućeg pudera

Zaboravite na nepotrebno trošenje novca

by | 30 lipnja, 2022
kako odabrati puder

Svi znamo koliko može biti zahtjevno odabrati odgovarajuću nijansu tekućeg pudera. Osim odabira formule i teksture, koji će odgovarati vašem tipu kože i na odgovarajući način prikriti nedostatke, potrebno je pronaći nijansu koja će se besprijekorno podudarati s vašom bojom tena. Ako još tome pridodamo fluorescentnu rasvjetu u drogerijama i parfumerijama, koje dodatno otežavaju odabir, potraga za tekućim puderom, BB ili CC kremom postaje pravi izazov.

Kako više ne biste došli kući, nanijeli netom kupljeni puder, pogledali se u ogledalo i shvatili da nijansa ne pristaje vašem licu ili vratu, popularna američka make-up artistica Rose Siard ima genijalan savjet. Kako više nikad ne biste svoj novac potrošili uzalud, prije nego što se odlučite za nijansu (koju je idealno isprobati na čeljusti), dovoljno je pustiti da se tekući puder u potpunosti osuši. Vrlo jednostavno, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Siard (@roseandben)

 

“Ne odlučujte se za nijansu pudera sve dok se potpuno ne osuši”, objašnjava vizažistica u videu na svom Instagramu profilu pokazujući na svom licu kolika je razlika u nijansama između “mokrih“ i “osušenih“ pudera. “S mat i dugotrajnim puderima definitivno morate pričekati da biste vidjeli njihovu konačnu boju”, dodaje Siard.

Jedan od razloga zašto valja biti strpljiv prilikom odabira je taj što se nijansa promijeni kada se formula osuši, a drugi je oksidacija. To znači da pigmenti u puderu reagiraju na određene vanjske čimbenike, kao što su zrak, pH kiselost vaše kože i prirodna ulja koja se nalaze na vašem licu.

 

Pročitajte: Kako prilagoditi boju pudera koži bez da kupujete novi?

Foto: tenkende/iStock/Getty Images Plus