Kako prilagoditi boju pudera koži bez da kupujete novi?

Nekoliko trikova

by | 15 veljače, 2022

Put do savršenog pudera koji će vam po svim aspektima odgovarati doista je putovanje, nešto kao potraga za savršenim trapericama.

Iako je dugotrajno, jednom kad nađete puder za svoj tip i stanja kože, znate da ste sigurni dok je god na tržištu. No, loša je stvar što će vam rijetko koji puder odgovarati kroz cijelu godinu, bojom i sastavom – zimi nam mogu odgovarati i jači puderi te svjetlije boje, a ljeti lakši i nekoliko nijansi tamniji, čak i ako nosite zaštitni faktor jer koža tamni bez obzira na njega. Srećom, postoje rješenja zbog kojih ne morate svoj puder u lipnju stavljati u ladicu, već ga možete modificirati da vam odgovara i tada.

Posvjetljivanje

Ako vam je puder koji koristite pretaman, dodajte malo kreme za lice u njega zbog koje ćete posvijetliti pigmente u puderu. Ona će postati lakša, prozirnija i imat ćete sjajan finiš koji stvarno volimo, dok će pritom imati i skincare beneficije. Krema s kojom ćete ga pomiješati može biti i zaštitni faktor, no zapamtite – bez obzira na to stavili ga u puder ili ne, na lice mora ići potrebna količina zaštite koja neće biti dovoljna iz miksa s puderom. Ako vam je preteška kombinacije kreme i pudera, stavite u puder kap primera kojim ćete dobiti jednaki efekt, a duže će biti stabilniji na koži.

Potamnjivanje

Najjednostavniji način kako da potamnite svoju podlogu je da dodate malo tekućeg ili kremastog bronzera nakon što ste već puder nanijeli na lice. Ako nemate baš potamnjivač pudera, koji možete staviti unutra i nanijeti na cijelo lice, bronzer nanesite samo na dijelove lica gdje bi prirodno potamnili kako bi djelovalo prirodnije.

Miks dviju nijansi

Postoji i šansa da nećete pronaći odgovarajuću nijansu pudera za sebe, pa onda predlažemo da kupite dvije – svjetliju i tamniju koju ćete miješati i dobiti onu koja najbolje odgovara vašoj koži, a moći ćete je postupno prilagođavati na ljetne i zimske mjesece. Također, gledajte na to kao da će vam puder trajati dvostruko duže jer ipak imate dva proizvoda.

Foto: pavlyukv via Getty Images