Obrve drastično utječu na vaš izgled: oblikujte ih prema obliku svoga lica

U modi je prirodnost

by | 27 travnja, 2023
Pronađite idealni oblik obrva

Koje je to dugačko i čudnovato putovanje bilo… Iako je današnja definicija savršenih obrva par gustih, pincetom netaknutih lukova, sličnih onima manekenke Care Delevingne, nije uvijek sve bilo tako prirodno.

Doba 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća obilježile su ultratanke obrve, da bi se u sljedećim desetljećima popunile i izvile u visok luk. U 60-ima su mahom bile potpuno čupane ili brijane, a zatim bojene, da bi se u 70-ima u trend vratile prirodne obrve u stilu glumice Lauren Hutton.

Obrve nastavljaju “rasti“ i tijekom 80-ih, s predvodnicom Madonnom, u stilu – što gušće, to bolje, dok smo od 90-ih svjedoci najrazličitijih oblika obrva. One koje su nekad, da bi bile u trendu, revno čupale obrve u tanku, jedva vidljivu liniju, danas posežu za brojnim kozmetičkim trikovima kako bi ponovno imale guste obrve koje stavljaju naglasak na oči, čineći pogled zavodljivim i prodornim.

Pročitajte: Trend 2023.: Obrve Pamele Anderson ponovno su “in”, jednako kao i one u duginim bojama

Pronađite idealni oblik obrva

Koji oblik obrva najbolje pristaje vašem obliku lica

Bez obzira na trendove koji se, kao što povijest pokazuje, mijenjaju u svakom desetljeću, najbolje je oblik obrva odabrati prema obliku svog lica. Pritom se pridržavajte jednog jedinog pravila – prirodnosti. S minimalnim izmjenama napravite ono najbolje od njihovog prirodnog oblika. Najbitnije je da su obrve uredne, dobro ukomponirane i uravnotežene s vašim oblikom očiju i lica jer dobro oblikovane obrve vam omogućuju da i bez šminke izgledate odlično.

Ovalno lice

Najviše žena ima ovalni oblik lica. Vaše su proporcije lica uravnotežene s blago zaobljenim jagodicama i čeljusti. “Klasična” obrva obično najbolje izgleda na ovom obliku lica. To znači da počinje na hrptu nosa, a luk je fino definiran (ali ne previše šiljato) na oko dvije trećine dijela obrve.

Okruglo lice

Okrugao oblik lica ima puno mekše crte. Obrve s visokim lukom najbolje izgledaju na ovom tipu lica jer mu daju dimenziju i geometriju koja dobro izgleda u suprotnosti s mekim crtama lica.

Četvrtasto lice

Ovo lice ima uglate linije koje su jasnije istaknutije, posebno u čeljusti i čelu. Za razliku od okruglih oblika lica, ove je linije potrebno omekšati, pa četvrtastim licima najbolje pristaju nježno oblikovane obrve, one koje imaju suptilni luk, a nikako one sa šiljastim lukom.

Pročitajte: Vizažistica upozorava: Ove 3 pogreške pri popunjavanju i oblikovanju obrva čini većina žena

Foto: iStock Getty Images Plus