Ovo su najčešće pogreške pri korištenju highlightera

by | 15 rujna, 2020

Gotovo svaka žena danas u svojoj kozmetičkoj torbici posjeduje barem jedan primjerak highlightera. Highlighter je proizvod koji je prije nekoliko godina dosegnuo vrhunac popularnosti i od tada je na tronu kozmetičkih proizvoda žena diljem svijeta.

Kako koristiti highlighter?

Ispravno korištenje highlightera na licu može učiniti drastičnu razliku. Highlighter ima moć u samo nekoliko sekundi potpuno transformirati izgled lica i cjelokupnog make-upa, međutim, potrebno ga je ispravno koristiti. Highlighter privlači svjetlost i pažnju na lice stoga je bitno da ga koristite na pravi način i na pravim mjestima. U želji da dobiju dojam make-upa koji viđamo na Instagram fotografijama žene često pretjeraju s nanošenjem highlightera i nisu zadovoljne s rezultatom pa on nakon nekog vremena postaje onaj zaboravljeni proizvod u kozmetičkoj torbici. Kako biste to izbjegli, obratite pozornost na ove tri pogreške koje žene najčešće čine kada koriste highlighter. Prije nego što nastavite čitati o ključnim pogreškama pri korištenju highlightera, ovdje provjerite jeste li sigurni u razlike između highlightera i iluminatora.

Niste odabrali pravu nijansu highlightera

Kao i kod svih kozmetičkih proizvoda bitno je da nijansa highlightera koju izaberete odgovara vašem tonu kože. Baš kao što se često događa da žene izaberu krivu nijansu pudera, ili na primjer ruža, pa im zubi izgledaju žuto, a zapravo to nisu i kod izbora highlightera ključna je odgovarajuća nijansa.
Highlighter dolazi u raznim bojama: zlatna, srebrna, boja pjenušca, ružičasta, brončana, breskvasta, pored toliko izbora, zasigurno nije teško izabrati krivi. Kod izbora highlightera nije bitno samo da vam se sviđa boja highlightera u ambalaži. Prije nego što se odlučite za kupnju, isprobajte ga na koži lica. Highlighter u brončanim ili zlatnim nijansama najbolje pristaje osobama maslinaste ili tamnije puti, u suprotnom, highlighter koji ste nanijeli može izgledati kao mrlja na licu. Ako imate svijetao, porculanski ten i hladni ton kože, highlighter s ružičastim česticama bit će najbolji izbor. Najsvestraniji highlighteri su oni u boji pjenušca, odgovaraju svakom tonom kože, a možete ih koristiti bez obzira na godišnje doba jer jednako dobro izgledaju na svijetlom kao i na preplanulom tenu.

Ne matirate kožu prije nanošenja highlightera

Highlighter se nanosi pri samom kraju nanošenja make-upa, dakle nakon što ste dobili savršenu podlogu. Kako bi highlighter istaknuo određene točke na vašem licu, bitno je da je ostatak make-upa pravilo nanešen. To znači da ste prije nanošenja highlightera ostatak lica matirali puderom u kamenu ili prahu i spriječili mastan sjaj kože.

Stavljate highlighter na pogrešna mjesta

Uz krivi izbor nijanse, stavljanje highlightera na pogrešne točke na licu najčešća je greška kosu žene čine kada koriste highlighter. Postoje tri osnove točke na koje biste trebali nanositi highlighter: jagodice, područje ispod luka obrva i iznad usana. Ako stavljate highlighter na ove tri točke, nećete pretjerati. U raznim tutorialima možete pronaći i savjete kako staviti highlighter na vrh nosa, bradu ili čelo, ali ako niste dovoljno iskusni preporučujemo da ove točke na licu izbjegnete. Takva količina highlightera koristi se isključivo za snimanja ili fotografije, a u stvarnosti ne izgleda dobro. Osim toga, koža najčešće ima neujednačenu teksturu, pa će ožiljci, pore i rupice na licu biti samo pretjerano naglašeni, a cilj make-upa jest da sitne nesavršenosti sakrijemo, a ne da ih naglasimo.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Foto: @nadiaanya__/Instagram

Tagovi: