Kako se vratiti vježbanju nakon duge pauze? Poznata glumica ima savjet

by | 24 siječnja, 2021
vježbanje nakon duge pauze

Mislite li da ste jedina osoba koja zabušava kad je riječ o treninzima, moramo vam reći da ste potpuno u krivu. Premda svi mi često mislimo suprotno, i poznate glumice imaju ovaj problem. Glumica Kristen Bell je, primjerice, podijelila na svom Instagramu kako joj je trebalo dva tjedna da se natjera da ponovo stane na traku za trčanje. Ovo nas je navelo na to da se zapitamo kako se vratiti vježbanju nakon duge pauze.

Kristen Bell, djeci poznata kao Anna iz “Frozena”, a njihovim mamama kao Kiki iz komedije “Zločeste mame”, poznata je i po tome što vježbanju pristupa ozbiljno. U svim svojim intervjuima ističe kako je njoj i suprugu vježbanje način da se osjećaju dobro. Zdravlje i opuštenost nakon dobrog treninga važnije im je od vitkog tijela. Pa, ipak, čak i s takvim stavom, Kristen se ponekad bori sa samom sobom, i to danima. (Pročitajte: Mrzite vježbati? Donosimo 6 načina kako trening učiniti lakšim)

“Posljednja dva tjedna borim se sa sobom samom. Iz tko zna kojeg i iz svih tih razloga. Danas sam se napokon vratila na traku za trčanje i osjećam se fantastično”, napisala je glumica na Instagramu. Kao što kaže Kristen Bell, ne postoji univerzalni recept. Jedino rješenje je da jednostavno “prelomite” i napravite pravu stvar.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kristen bell (@kristenanniebell)

Kako se vratiti vježbanju nakon duge pauze?

1. Radite vježbe istezanja
Vježbe istezanja i fleksibilnosti su prilično podcijenjene. One vam neće izazvati upale mišića, a postići će da vaš srčanožilni sustav proradi i da se tijelo razbudi. Osjećat ćete se bolje i bit ćete fleksibilniji, pa će vas to motivirati na pojačavanje treninga. Vježbe istezanja dovoljno je izvoditi dva do tri puta tjedno. (Pročitajte: Koliko često treba vježbati i što zapravo čini dobru rutinu vježbanja?)

2. Kardio niskog intenziteta
Ako započinjete s vježbanjem nakon duge pauze, ovo je druga etapa povrataka fitness rutini. Nakon istezanja, priuštite si dvadesetominutnu šetnju brzim hodom, ili, ako ste još u formi, lagani jogging. Ako imate neke od fitness sprava kod kuće, 20 minuta na biciklu umjerenim tempom je odlična vježba.

3. Vježbe snage
Nakon desetak dana vrijeme je da počnete s prvim vježbama snage. Ove vježbe trebalo bi usmjeriti k trupu. Dok ste izbjegavali vježbanje, najvjerojatnije ste veći dio vremena provodili sjedeći, a to je ugrozilo vaše držanje. Da biste to popravili, vrijeme je za core trening, odnosno za vježbe za trup. (Pročitajte: Vježba koja zahtijeva samo 10 minuta dnevno aktivirat će cijelo tijelo)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kristen bell (@kristenanniebell)

Foto: Instagram