Jutarnji mindfulness rituali: dovoljno je 5 minuta da promijenite svoj dan

Jutro određuje dan

by | 28 ožujka, 2023
Mindfulness jutro

Način na koji započinjete dan može utjecati na cijeli dan pred vama. Sigurni smo kako želite da vam proteče u što ugodnijem, pozitivnijem i ljepšem tonu, pa smo vam pripremili nekoliko savjeta koji će umiriti vaš um i osnažiti vas za susret s novim danom.

Umjesto da iskačete iz kreveta (na lijevu nogu) jer ste par puta stišavali alarm i u žurbi pijete kavu da biste par minuta poslije istrčavali na ulicu, zašto ne biste koji trenutak mira posvetili sebi. Vjerujte nam, dovoljno je da izdvojite samo nekoliko minuta da bi vaš dan protekao mirnije i opuštenije.

Pratite ove korake ili se njima inspirirajte da osmislite svoj osobni jutarnji mindfulness ritual, jer prvih nekoliko minuta u danu je važnije za vaše mentalno blagostanje no što mislite.

Jutarnji mindfulness rituali

• Probudite se uz umirujuću ugodnu glazbu, idealno iz budilice koja nije vaš mobitel kako ne biste instantno nastavili skrolati.

• Ako ste osoba koja prvo voli popiti kavu, topli čaj ili limunadu, pripremite svoj omiljeni jutarnji napitak u kojem ćete uživati tijekom ili nakon vašeg jutarnjeg rituala.

• Izbjegavajte svaku interakciju s digitalnim uređajima i medijima (uključujući radio, televiziju, novine, mobitel) – a idealno je i bilo kakvu složenu interakciju s drugima – sve dok vaša praksa “jutarnjih minuta“ ne završi.

• Ne paleći jaku rasvjetu, iz kreveta se uputite ravno na mjesto za vježbanje, meditaciju ili neku drugu aktivnost u kojoj uživate. Postavite alarm na najmanje tri minute.

• Po završetku svog jutarnjeg rituala, napravite kratku vizualizaciju svog idealnog dana i postavite namjeru za taj dan. Duboko udahnite tri puta i spremni ste za osvajanje svijeta.

Pročitajte: Četiri načina kako unijeti mindfulness u radni dan

Foto: iStock/Getty Images Plus