Dubravka Fazlić: Kako kroz doručak zakoračiti u svijet mindfulnessa

by | 25 siječnja, 2022

Željeli biste naučiti više o mindfulnessu i uvesti više osviještenosti u vašu svakodnevicu, no trenutačno niste zainteresirani za mindfulness trening ili nemate vremena? Priručnik Moje Mindful Jutro, Dubravke Fazlić, savjetodavne terapeutice i mindfulness trenerice, možda je baš za vas.

Kroz ovaj lijepi priručnik na primjerima ćete naučiti kako da kroz dnevene aktivnosti u kuhinji uvedete mindfulness u svoj život.

Moje Mindful Jutro priručnik je o buđenju mindfulnessa ili svjesnosti, vještine koju svi nosimo u sebi. Jutro je najvažniji dio dana i važno je kako se odnosimo prema sebi baš tada. Kad si svjesno posvetimo vrijeme kroz ustaljene radnje, razvijamo u sebi novi način življenja.

“Spojila sam dvije važne stvari – mindfulness i doručak – pod zajednički nazivnik “jutro”. Kako započinjemo dan važno je, kao i stvaranje svjesti oko našeg ulaska u dan”, otkriva nam autorica Dubravka te otkriva kako mindfulness ulazi na mala vrata kod nas i sve se više priča o njemu. “To je tehnika za vježbanje našeg uma i prakticiranje bivanja u sadašnjem trenutku. Ima li boljeg početka i upoznavanja od onog kroz okuse, mirise, teksture?”, govori Dubravka.

dubravka fazlić

Priručnik Moje mindful Jutro sadrži jednostavnim jezikom i kroz životne priče pojašnjenja što je mindfulness, savjete kako radnje koje svakodnevo obavljamo iskoristiti za neformalno prakticiranje mindfulnessa, savjete kako kroz doručak zakoračiti u mindful svijet, pojašnjenja što je svjesno jedenje i kako svjesno jesti. Tu su i vježbe, audiomeditacije, recepti i ostali mindful savjeti. Posebni dodatak čini deset recepata za jednostavne, ukusne i brze doručke, za koje se pobrinula Mara Kraljević.

Uživajte u kupovini, biranju i pripremanju doručka na mindful način, uz eBook koji će vam pokazati put kako to postići. Svoj primjerak eBooka Moje Mindful Jutro možete potražiti na www.dubravkafazlic.com, a mi vam u nastavku donosimo jedan recept i mindful savjet iz knjige koje će vaše jutro pretvoriti u ono osviješteno, u kojem ćete biti potpuno uronjeni u sadašnji trenutak.

Pročitajte: Meditacija pomoću koje ćete uključiti sva osjetila dok jedete

dubravka fazlić

Moje mindful jutro uz fini smoothie

Mindful savjet:

Um uvijek luta. To je normalno. Kad primijetite da ste “odlutali”, pozornost usmjerite na zvukove koji vas okružuju.

Sastojci:

1,5 dcl napitka od riže, zobi ili badema
1 banana
1 čajna žličica kakaa
1 čajna žličica chia sjemenki
1 šaka badema ili lješnjaka
prstohvat cimeta

Postupak:

1. U blender stavite sve sastojke zajedno i poklopite ga.
2. Uključite na najjaču brzinu 45 sekundi.
3. Izlijte smoothie u čašu.
4. Uživajte u okusu.

Bilješke:

Mašta radi svašta, pa tako i kod ovog doručka. Pogledajte po kuhinji, možda imate kakvu voćku, avokado… Slobodno dodajte. Šaka Peptu granole na kraju zadovoljit će potrebu za žvakanjem.

 

Tekst: Dubravka Fazlić, Mara Kraljević

Više o Dubravki Fazlić, savjetodavnoj terapeutici i mindfulness trenerici te edukacijama koje održava pročitajte na www.dubravkafazlic.com

Foto: Daniela Constantini/Pexels, PR