Kratka meditacija za usporavanje intenzivnih misli i emocija

by | 7 ožujka, 2022
meditacija za anksioznost

Ovo su uistinu teška vremena u kojima smo se našli. Kriza u Ukrajini mnogima je izazala velike napadaje anksioznosti i straha. Nakon što smo s vama podijelili jednostavnu mindfulness metodu koja vas vraća u sadašnji trenutak, sada donosimo i kratku meditaciju za usporavanje intenzivnih misli i emocija Dubravke Fazlić, savjetodavne terapeutkinje i mindfulness trenerice.

“Ova meditacija pomoći će vam da svoju pažnju usmjerite na senzacije na tijelu. Vrijeme koje posvećujete sebi kroz tehnike usmjeravanje pažnje i meditacije važno je jer tako ojačavate svoje unutarnje resurse upravo za ona vremena kada su vam najpotrebniji”, poručuje Dubravka.

Kratka meditacija za usporavanje intenzivnih misli i emocija

“Kad primijetimo da smo u mislima, u slikama budućih događaja za koje smatramo da bi mogli biti ostvareni ili smo u svojim prošlim iskustvima, osjetimo da ubrzano dišemo, da nam je tijelo u grču. Primijetimo da osjećamo strah i anksioznost. Primjećujemo ga da je tu i ne djelujemo, ne reagiramo. Primijetimo i usmjerimo fokus na sidro. Sidro nam može biti tijelo, dah, zvukovi”, objašnjava Dubravka.

Pročitajte: Bodyscan meditacija pomoću koje ćete se povezati sa svojim tijelom

Više o Dubravki Fazlić, savjetodavnoj terapeutici i mindfulness trenerici te edukacijama koje održava pročitajte na www.dubravkafazlic.com

 

Foto: Inside Creative House/iStock/Getty Images Plus