Dva osvježavajuća ljetna koktela koja ćete vrlo lako napraviti kod kuće

by | 11 kolovoza, 2020

Bilo da ih pijete na plaži, pokraj bazena, u klimom rashlađenoj dnevnoj sobi, noću ili danju – kokteli će zauvijek biti neizostavan dio ljeta. Od svih nabrojanih načina rashlađivanja kokteli, čije recepte vam donosimo, učinit će to na najslađi mogući način.

Dobra je vijest da nisu svi kokteli rezervirani za kafiće i vrhunske majstore. Neke od njih možete napraviti i sami – iz udobnosti svoga doma ili na ljetovanju. U nastavku vam donosimo dva jednostavna, ali i neobična recepta za osvježavajuće ljetne koktele koje ćete obožavati.

Ljetna sangrija

4 šalice malina
1 limun
1 šalica jagoda
2 žlice smeđeg šećera (može i više ako želite slađu sangriju)
nekoliko listova svježeg bosiljka
750 ml crnog vina

Polovicu malina pomiješajte sa šećerom i sokom polovice limuna. Ostatak malina, bosiljak i jagode, koje ste prethodno usitnili na četvrtine, dodajte u smjesu malina, šećera i limuna te sve zalijte buteljom vina. Koktel rashladite i po želji dodajte led pri posluživanju.

https://www.instagram.com/p/CCn381_hcrx/?igshid=1mrs2stx2s2bf&fbclid=IwAR3tlNgm_7jQ5exKYAt-aIiMJqrWwImaBN3G6YgHMVO15xUthp4h_OmaHVc

Koktel od piva

2 žlice meda
60 ml burbona
60 ml soka od naranče
30 ml soka od limete
120 ml pale ale piva
naranča za serviranje

Pomiješajte sve sastojke osim piva, dodajte led te zatim zalijte pivom i uživajte.

https://www.instagram.com/p/CDkTquEg2Vb/?igshid=imo902fraggg&fbclid=IwAR1an_aNphxAwqKU2ve0W_0pO8e9Svt71nKmN1mud6FiK_KTT_MOIv14Psw

Foto: Unsplash