Jedno je sigurno, ovih wellness rituala nećemo se nikad odreći

by | 5 siječnja, 2023
wellness rituali

Vjerujemo da imate nekih svojih rituala i navika kojih se držite i kojih se ne želite (i nećete) odreći baš ni za što na svijetu. A ima i onih rituala koji su postali toliko viralni i popularni da su mnogi ljudi objeručke prihvatili i da su im se i dopali. Činjenica je da su mnogi wellness trendovi na vrhuncu svake godine, bez obzira na to bila riječ o modi, fitnessu, prehrani…

Ipak, neovisno o novima koji dolaze, i koliko god oni bili zanimljivi i možda primamljivi za isprobavanje, postoji nekoliko wellness rituala od kojih nikad nećemo odustati.

Pročitajte: Nekoliko wellness trendova iz 2022. kojima težimo i u 2023.

Wellness trendovi kojih se ne odričemo

Voda s limunom

Benefiti koje donosi ovaj ritual su višestruki. Zato, ako još niste, definitivno ga uvrstite u svoje svakodnevne navike. Ako postoji nešto što bi svatko morao prakticirati, onda je to svakako ovo. Limun ocijeđen u vodi će očistiti i rehidrirati vaše tijelo, a vi ćete tako započeti dan čistim zdravljem. Ako zaboravite to napraviti ujutro, jednostavno stavite zdjelu limuna tik uz stvari u kuhinji koje ujutro koristite kako bi vas svakodnevno podsjećalo.

Hidriranje i dovoljna količina vode

Znamo da se ne priča bez razloga o osam čaša vode na dan, zato se itekako pokušajte toga držati. Tu spadaju i juhe te čajevi koje također možete konzumirati kroz dan, a ako vam je i to problem, tada jednostavno nabavite lijepu bocu vode i držite je kraj sebe na stolu te nosite svuda sa sobom.

Zdrava i uravnotežena prehrana

Usredotočite se na redovitu i zdravu prehranu, a to znači da biste trebali doručkovati, ručati, večerati i imati dva međuobroka svaki dan. Zdravi međuobroci trebali bi uključivati voće, povrće i orašaste plodove. Kako biste izbjegli iskušenje s nezdravim zalogajima, trebali biste se riješiti svih nezdravih grickalica u svojoj kući. Napunite ga samo onim stvarima koje biste trebali jesti.

San je prioritet

Bez sna nećete još dugo moći funkcionirati. Vaša kognitivna funkcija neće biti na visokoj razini funkcioniranja, što znači da će biti teže razmišljati, fokusirati se i ostati produktivan. Osim toga, vašem tijelu je potreban san kako bi bolje izliječilo i obradilo stres. Bez njega ćete također biti laka meta za viruse i bakterije jer nedostatak sna smanjuje vaš imunološki sustav, zato je ovaj ritual nešto čega se svatko od nas treba pridržavati. Idealno bi bilo kvalitetno spavati osam sati svake noći.

Meditacija

Prakticiranje meditacije najbolji je način kako možete upravljati onime što možete kontrolirati, oživjeti svoj um i duh u najboljem stanju u kojem mogu biti da bi se suočili s bilo kojom nepredvidivom stvari ili ljudima koji vam se mogu naći na putu. Jednostavno odvojite pet minuta ujutro za to da smirite svoj um i meditirate o nečemu!

Studije su otkrile da oni koji se obično usredotočuju na pozitivne aspekte života i cijene ih kroz praksu zahvalnosti, doživljavaju više razine sreće.

Pročitajte: “Tapping”: Jednostavan wellness trik koji može smanjiti tjeskobu u par minuta

Foto: bernardbodo iStock/Getty Images Plus via Getty Images