Ove vježbe rezultirat će prirodnim efektom podizanja stražnjice

Ako tražite vježbe za podizanje stražnjice, ove dvije svakako uvedite u svoju rutinu

by | 8 ožujka, 2022
Vježbe za podizanje stražnjice

Znamo da je posljednjih godina čvrsta stražnjica mnogima visoko na listi fitness ciljeva. I dok mnogi za čvrstu stražnjicu predlažu čučnjeve, postoji još vježbi koje vam mogu pomoći u ostvarivanju tih želja, pa čak i s vrlo brzim rezultatima. Pročitajte više: Krećete vježbati? Ovo su realistični fitness ciljevi

Vaša stražnjica može se pohvaliti najvećom mišićnom skupinom u vašem tijelu – vašim gluteusima. Poznati po svojoj snazi, gluteusi se zapravo sastoje od tri odvojena mišića – gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus. Ne samo da vam ovi mišići pomažu hodati, sjediti, trčati i skakati već su poznati i po svom zaobljenom izgledu. Pročitajte više: Triangle vježbe: Učvrstite i utegnite mišiće guze samo trima ciljanim vježbama

Međutim, kao i većina drugih dijelova tijela, gluteusi mogu varirati u svom obliku i tonusu. A ako vam gluteusi nisu toliko veliki koliko biste željeli, postoje načini za povećanje veličine ovih mišića.

Jedan od tih načina su i ove dvije vježbe, koje ćete jednostavno moći integrirati u svoju standardnu rutinu vježbanja.

(Fire Hiydrant) Hidrant s produženom nogom

Da, zvuči malo čudno, ali vježba je jako učinkovita. Spustite se koljenima i rukama na prostirku te izvedite 20 ponavljanja podizanja nogu, pazeći da uključite kratku pauzu na vrhu ekstenzije nogu. Ova dodatna pauza cilja na vaše gluteuse! Ako niste početnica, dodajte traku za otpor za veći izazov i izvedite dva kruga od 20 ponavljanja po nozi.

Bird Dog (Ptica-pas)

Sjajna vježba za gluteuse i abdomen, ali i za držanje! Počevši od četveronožnog položaja, uključite trbuh i podignite lijevu ruku ispred tijela dok ispružite desnu petu natrag iza tijela. Stisnite gluteus na vrhu ovog pokreta i polako se spustite na pod. Nastavite naizmjenično i dovršite 20 ponavljanja po strani tijekom dva kruga. Pripazite na držanje, nemojte forsirati ako vam ne ide odmah u startu.