Triangle vježbe: Učvrstite i utegnite mišiće guze samo trima ciljanim vježbama

by | 6 siječnja, 2022
vježbe za stražnjicu

Čvrsta i podignuta stražnjica mnogima je nedostižan san jer zahtijeva puno treninga i odricanja. Kao i za sve ostalo, rezultati se ne mogu vidjeti preko noći. No vježbe specijalno osmišljene za određene skupine mišića mogu nas u rekordnom roku približiti cilju.

Mišići stražnjice dijele se u tri skupine – medius, maximus i minimus. Svaka skupina jača se najučinkovitijom vježbom za tu skupinu, a takva metoda još se naziva i TriAngle trening.

Ove vježbe možete izvoditi i kod kuće, a najbolje od svega je da vam ne treba nikakva dodatna oprema – samo bočica s vodom i upornost. 

Svaku vježbu ponavljate 15 puta po tri serije, s kratkom pauzom između serija.

Pročitajte: Kako poboljšati izgled stražnjice i ojačati stražnju ložu?

Utegnite mišiće guze trima ciljanim vježbama

Medius skupina

Vježba: Jumping jacks – Skokovi s podizanjem ruku

Stanite uspravno skupljenih nogu i spuštenih ruku, a zatim u skoku istovremeno raširite noge i podignite te ispružite ruke. Sljedećim skokom vratite se u prvobitni položaj, spuštajući ruke i skupljajući noge. Ova vježba odlična je i za zagrijavanje.

Maximus skupina

Vježba: Lunges – Iskoraci

Vježbu započnite iskorakom prema naprijed iz stojećeg položaja tako da iskoračite lijevom nogom, a desnom se spustite u koljenu do poda. Na isti način iskoračite desnom te se spustite lijevom nogom.

Minimus skupina

Vježba: Squats – Čučnjevi

Stanite uspravno lagano raširenih nogu. Spuštate se u duboki čučanj, pazeći da su leđa ravna, a ruke ispružene. Stopala ne odvajate od podloge. Za najbolje rezultate ovu vježbu potrebno je raditi brzo i kontrolirano.

Ida Tomašković

Foto: FabrikaCr/iStock/Getty Images Plus