Viralni make-up trikovi olovkom za usne koji su nam nedostajali u životu

by | 28 srpnja, 2022
pune usne

Ah, TikTok. Mjesto nepresušne inspiracije kad je riječ o svemu, pa tako i svijetu kozmetike. Mjesto na kojem je lako pronaći korisne, ali i one potpuno nepotrebne, pa čak i štetne beauty savjete.

Mjesto je ovo na kojem s vremena na vrijeme naiđemo i na neke trikove za koje nismo niti znali da su nam trebali u životu. Primjerice, nedavno smo tako otkrili nekoliko različitih savjeta koji uključuju olovku za usne koji bi, priznajemo, mogli potpuno promijeniti našu rutinu šminkanja.

Nakon što smo savladali gym lips, najnoviji trend koji također uključuje olovku za usne, vrijeme je da proširimo znanje i u svoju rutinu uvedemo još poneku tehniku. Primjerice, želite li “juicy”, pune usne, mogla bi vam koristiti metoda nanošenja olovke za usne u tamnijoj nijansi na rubove usana, te svjetliji ruž bliži vašoj prirodnoj boji usana na unutrašnji dio.

 

@jasminedaraphet Reply to @ihateyou101_ i posted another tutorial a little before this one but lolz i wanted to do it again 😭 #lipliner #liptutorial #lipcombo #lips ♬ original sound – 💁🏾‍♀️MATERIAL GWORL 💁🏾‍♀️

 

Efekt “okruglih” usnica možete postići i tako što ćete nanijeti korektor na kutove usana te ćete usne potom pažljivo obrubiti olovkom. Nakon toga ćete rubove olovke blago razmazati prstom te ponovno nanijeti korektor na kutove usana i blendati ga četkicom. Završni korak je sjajilo u svjetlijoj nijansi od olovke za usne.

 

@kali.ledger Full details on IG!! Using @em.cosmetics #makeup #makeuphacks #egirl #liptutorial 🎶 @thekidlaroi @justinbieber @carneyval ♬ original sound – KALI

 

Jedan od onih trikova koji se na prvi pogled čini potpuno suvišnim i neizvedivim jest nanošenje olovke za usne i ruža na stisnute usnice. Iako su mnogi isprva bili sumnjičavi, ovaj je TikTok video postao viralan. Ova tehnika ne preporučuje se početnicima kad je riječ o olovci za usne, no definitivno ga možete isprobati ako već dobro poznajete svoj oblik usana i odlično rukujete olovkom. Metoda će rezultirati punijim usnama, no, naravno, treba paziti da ne pretjeramo kako ne bismo postigli look koji ne želimo – onaj pomalo klaunovski.

 

@lera_valesta😍😲👍🏼 inst: lera_valesta♬ original sound – Gil & Berna❤️‍🔥

 

U slučaju da niste fan TikTok beauty trikova, provjerite savjet za “lifting” usana jednog od najpoznatijih visažista na svijetu, Maria Dedivanovića, koji je dugi niz godina odgovoran za make-up Kim Kardashian.

 

Foto: Instagram/@madelame