Jedan od najopasnijih TikTok trendova koji nikako nemojte isprobavati

Nemojte ni pokušavati

by | 3 prosinca, 2021

U moru korisnih i zanimljivih TikTok trendova koji su do sada izašli, postoje i oni koji jednostavno nisu pametni za testirati na ikome.

Iako se pojavio još na ljeto, još uvijek je viralan, a riječ je o konturiranju kremom sa zaštitnim faktorom. Ljubitelji ovog trika jamče definiranje lica i dovođenje jagodica do izražaja, te “udubljivanje” onih dijelova lica gdje inače nanosimo bronzer, uz pomoć samo kreme sa zaštitnim faktorom.

@stopiteli I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent ♬ original sound – Eli Withrow


Kako funkcionira?
Prema modelu Eli Withrow, prvo nanosite jedan početni sloj kreme sa zaštitnim faktorom 30, nakon čega nanosite kremu sa zaštitnim faktorom 90 na dijelove lica gdje bi inače stavili highlighter. Rezultat su konturirane linije suncem. No, ovaj trik je otišao korak dalje gdje su TikTokeri počeli nanositi isključivo kremu sa zaštitnim faktorom na područja lica na koja nanosimo highlighter, ostavljajući ostatak lica potpuno praznim i bez zaštite. Vjerujemo da nije potrebno ni naglašavati zašto ovo nije pametna ideja. Osim što ćete vidno oštetiti dijelove kože na kojima nema kreme sa zaštitnim faktorom, nenanošenje istih može biti jako rizično za vaše zdravlje i krajnje prouzrokovati karcinom kože.
Kreme sa zaštitnim faktorom nisu za sporadično apliciranje već za cjelokupnu zaštitu kože od sunca, zbog čega upravo ovo i je jedan od najopasnijih TikTok trendova ikada.

Foto: dragana991 via Getty Images