Što je to “lip blush” tretman zahvaljujući kojem vaše usne izgledaju punije, otkriva Ket Crnolatac

Pune usne bez punjenja

by | 25 siječnja, 2022

Ako ste barem jednom u životu pomislili na to da želite imati punije usne, no bojite se i onih invazivnih zahvata u obliku hijalurona i filera za usne, možda smo pronašli rješenje baš za vas.

Iako vam ovom metodom usne neće biti veće, izgledat će punije i uz njih vam neće biti potrebna ni šminka. Riječ je o “lip blush” tehnici, koja je jedan oblik trajnog make-upa. Možda na prvu zvuči strašno, no kad vidite rezultate – djeluje samo kao precizno i konstantno divno ocrtana olovka na usnama koja lagano vizualno povećava njihov dojam. Sve o tehnici, kako je izvodi i tko je smije raditi, a tko ne, otkrila nam je Ket Crnolatac, inače poznata kao “kraljica zagrebačkih obrva”, koja već duže vrijeme radi i “lip blush” tretmane.

Što je to “lip blush” tehnika?

Lip blush je jedna od tehnika permanentnog make-upa, kojom postižemo prirodnu ljepotu usana. Ovom tehnikom možemo poboljšati boju i definiciju usana te će samim time usne djelovati punije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli K E T C R N O L A T A C (@__k_e_t)

Tko smije, a tko ne smije raditi “lip blush”?

Prije tretmana, moramo sagledati sve medicinske aspekte kako ne bi došlo do kontraindikacija. Dakle, osobama kojima se ne preporučuje ovaj tretman jesu one koje imaju ili su sklone kožnim bolestima, kao što su keloidni ožiljci ili herpes, alergije, hormonalne terapije, trudnice i dojilje. Također, pitanje koje se često postavlja jest smije li se “lip blush” tehnika izvoditi na usnama tretiranima filerom? Da, apsolutno! Nakon implantacije filera, često se događa gubitak pigmentacije na rubovima i usne gube svoj oblik pa se iz tog razloga preporučuje ova tehnika.

Mogu li i najtanje usne izgledati punije i prirodno pomoću ove tehnike?

Odlično pitanje! Kad usne ispunimo bojom te istaknemo konture usana, i najtanje usne izgledat će prirodno i punije, ali ne i veće. Nije poželjno precrtavati rub usana kako bismo ih povećali ako nam oblik usana to ne dozvoljava. U suprotnome, doći će do neželjenog efekta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli K E T C R N O L A T A C (@__k_e_t)

Kako izgleda postupak?

Za početak, postupak traje otprilike tri sata, nekad i manje, ovisno o zahtjevnosti usana. Prije nego što se upustimo u proces, prolazimo kroz sve stavke kako bismo klijenta upoznali s tehnikom, kontraindikacijama, što može očekivati i, naravno, poslušali njegove želje i očekivanja. Nakon što smo prošli konzultacije, iscrtavamo skicu usana i zajedno se dogovaramo oko oblika, boje i efekta koji želimo postići. Kod “lip blush” tehnike boju biramo prema prirodnoj boji usana, dakle, kad se zagledate u svoje usne, prema unutarnjem rubu usana primijetit ćete prirodnu boju vaših usana. Ako želimo postići efekt ruža, onda boju biramo prema vašem ružu ili bojama koje nosite svakodnevno. Samo dobro razmislite ako se odlučite za takav efekt jer trendovi se mijenjaju i ono što vam se sviđa danas, ne mora vam se svidjeti i sutra! Kad iscrtamo skicu, krećemo s radom. Tijekom tretmana koristi se anestetik kako bi se ublažio osjećaj iritacije. Nakon tretmana moguće su otekline, ali ona splasne već nakon par sati.

Koja je razina boli kod provođenja tretmana?

Individualno je! Opisala bih to kao osjećaj iritacije, ali ne i boli. Taj osjećaj iritacije javlja se tek pri kraju tretmana.

Koliko dugo traje nakon što ga jednom napravimo?

Efekt na usnama traje jednu do tri godine, ovisno o više faktora. Tu ubrajamo metabolizam, tehniku, način održavanja i stil života.

Koja je cijena tretmana?

Cijena tretmana u Hrvatskoj varira od 2000 do 3000 kuna pa čak i više.

Foto: nemchinowa  via Getty Images