Zašto danas ne biste probali ukusni meksički chorizo?

Veganska verzija koju će voljeti i ljubitelji mesa

by | 2 svibnja, 2021

Ako nešto volimo, to je iz tradicionalne mesne opcije jela napraviti vege izvedenicu.

Osim što je zdravija za planet, bolja je i za naš organizam, pa svakako, čak i ako jedete meso trenutačno, pokušajte uvesti nekoliko vegetarijanskih obroka tjedno u svoju prehranu. Jamčimo vam, što dublje ulazite i istražujete, više ćete mogućnosti vidjeti i lakše se osjećati. Do tada, a i nakon što se odlučite na redukciju mesa, mi ćemo biti tu kako bismo vam pobudili inspiraciju za genijalnim jelima. Chorizo je inače tradicionalna vrsta suhe kobasice (u Španjolskoj i Meksiku – različite su) koja se dodaje u jela kako bi poprimila određeni okus, a Meksikanci to rade vrlo specifično. Danas rekreiramo vegetarijansku izvedenicu ovog ukusnog jela koje možete poslužiti na kućnim druženjima.

Sastojci:
1 tofu
250 g gljiva, sitno nasjeckanih
6 chili guajillo, krupnije narezanih (imate ih za kupiti u specijaliziranim trgovinama ili online)
2 sušena chilija ancho
4 chilija de arbol
4 češnja češnjaka
1 žličica origana
½ žličice kima
2 klinčića
1 žličica crvene paprike
½ žličice korijandra
¼ čaše jabučnog octa
biljno ulje

Pripremu pogledajte u videu.

Foto: Pexels