![](https://www.ljepotaizdravlje.hr/wp-content/uploads/2024/07/Esplanade-biti-green-je-in-2024-1-350x250.webp)
Preslatki predškolci iznenadili poznatu cheficu zdravim jelom pripremljenim prema njezinom receptu
Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett početkom godine udružili...
Svi oni veliki gurmani razumjet će nas kad kažemo da smo najsretniji kad jedemo, a pogotovo kada pronađemo verziju jela koje smo obožavali kao djeca – u vegetarijanskoj verziji.
Musaka je inače tradicijsko jelo napravljeno od patlidžana koje se pretežito priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se većinom smatra da musaka podrijetlom dolazi iz Grčke. Grčka musaka sastoji se iz slojeva patlidžana, mljevenog ovčjeg mesa i rajčice, preliveno s bijelim umakom i pečeno u pećnici, a naša često dolazi u obliku krumpira, mljevenog mesa, rajčice i vrhnja. No što s vegetarijancima kojima nepca gore od želje za ovim jelom? Za njih donosimo ovu ukusnu verziju bez mesa. Dobar tek.
Foto: Unsplash