Spooning seks poza: četiri benefita ovog intimnog položaja

by | 31 ožujka, 2022
spooning seks poza

Spooning seks poza najidealnija je za podizanje seksualne intimnosti, a upravo ovaj trend sada se nametnuo kao pravi seksualni položaj koji itekako može začiniti vaš seksualni život. Što i ne čudi, jer upravo ova poza omogućava uživanje, udobnost i intimnost oba partnera i to više od ostalih. Na što se točno odnosi ova poza? Na položaj kada vi i vaš partner ležite na boku okrenuti u istom smjeru, a on je stisnut uz vas. Upravo ovaj položaj potiče i certificirani seksualni terapeut Megan Fleming, dr.sc. koji za hypebae.com govori da ima brdo prednosti ovog položaja i da je odličan za oba partnera.

Pročitajte: #tabuteme: Seks nakon porođaja – sve što ste željele znati

Kako spooning poza može podići vašu seksualnu intimnost?

Ovom pozom partner ima bolji i lakši pristup G-točki budući da su oba partnera okrenuta u istom smjeru, pa osim toga ne zahtijeva puno fizičkog napora što je istovremeno odlično za dulje trajanje. Upravo zbog lakšeg pristupa erogenim zonama žena je u mogućnosti mijenjati položaj, a isto tako istovremeno je cijeli proces intenzivan i pruža neprocjenjiv osjećaj bliskosti.

Također, kako većina žena doživi vrhunac penetracijom, ovaj položaj je idealan za vrijeme kada vam je potrebna stimulacija klitorisa. Spooning poza omogućava i olakšava vašem partneru pristup klitorisu što daje dodatnu notu napaljenosti i užitka.

Pročitajte: Četiri TikTok seksualna trenda vrijedna vaše pažnje

Kontakt koža na kožu je neusporediv s bilo čime, a budući da ste ovdje isprepleteni jedno s drugim time postižete to da osjetite svog partnera u punom smislu – iznutra i izvana. Partner vam je dovoljno blizu što je odlično za poljupce i maženje, kao i za šaputanje.

Nema prepreke za otvorenost – a to znači da možete biti usklađeni sa svojom seksualnom energijom, kreativni i raditi upravo ono što u tome trenutku želite. Ovom pozom postajete jedno te zajedno odlučujete o dinamici pa svatko ima mogućnost da preuzme kontrolu. Osim toga, nije isključeno ni korištenje seksualnih pomagala i igračaka, dapače, poželjno je!

Jeste li znali da se upravo seks poza u obliku žlice, popularni spooning, smatrala jednom od najboljih seksualnih položaja? I to upravo zbog intimnosti koju može pružiti partnerima i odlična je za zbližavanje, ali i za stimuliranje unutrašnjih erogenih zona kod žene. Mala udaljenost isto podiže “igru” na novi nivo, pa si upravo zato dozvolite eksperimentiranje i radite onako kako vam najviše odgovara i paše kako bi zadovoljili sve zone koje želite! Ova poza može biti samo uvod u “akciju”, a izvrsna je i za prebacivanje i prijelaz iz doggy style poze. Sve u svemu, nije zahtjevna, a izrazito je intenzivna, što treba baš svima ponekad.

Pročitajte: Jeste li demiseksualni? Evo znakova koji na to ukazuju

Foto: diego_cervo iStock/Getty Images Plus via Getty Images