Skandinavski trik za spavanje koji bi vam mogao spasiti brak

by | 1 prosinca, 2022
skandinavski trik za spavanje

Metoda, koja se sastoji od jednostavne rekonfiguracije kad je u pitanju vaša posteljina, zaslužna je za vraćanje zena i mira u rutini spavanja i vas i vašeg partnera.

Znate kako kažu – parovi koji spavaju zajedno, ostaju zajedno. Ipak, mogu nastati problemi kada zbog noćnih navika vaših partnera propustite prijeko potrebnu bliskost. Općenito, dijeljenje kreveta s vašom drugom polovicom može biti korisno – ne samo za vaš odnos već i za vaš san.

Prema The Better Sleep Council, spavanje kraj voljene osobe može uzrokovati oslobađanje oksitocina u vašem mozgu, koji je poznat kao “kemikalija za maženje” ili “hormon ljubavi”), što može smanjiti tjeskobu i uliti osjećaj smirenosti i sigurnosti te dovesti do toga da imate bolji, dublji san.

Isto tako, disanje vašeg partnera može stvoriti ritam zbog kojeg ćete lakše zaspati. No – to nije uvijek slučaj.

Problemi s nesanicom kad spavate uz partnera

Ako je hrkanje partnera toliko glasno da ne možete spavati ili ako on voli ostati budan dokasno u noć s upaljenim svjetlom, to se može ispriječiti između vas i vaših snova te mirnog sna. Zvuči poznato?

Na TikToku #couplessleepingproblems ima više od 4,8 milijuna pregleda.

Rješenje: odvojeni popluni kod spavanja

Jedan pametni TikTok video vlasnice kabine Scandi, Cecilie Blomdahl, predstavio je rješenje koje korisnici proglašavaju “mijenjanjem života”.

Ona kaže: “Zovem se Cecilia i živim na Svalbardu, otoku blizu Sjevernog pola, ali podrijetlom sam iz Švedske. Mislim da je način na koji mi spremamo svoje krevete prilično uobičajen u Europi, ali potpuno je drukčiji od Amerike.”

A u čemu je razlika?

“Ovdje imamo dva popluna”, objasnila je Cecilia, stavljajući krevet s dva popluna jedan do drugog: po jedan za svaku osobu u krevetu. Dodala je da nikad ne bi mogla živjeti s jednim poplunom  i tako spavati.

U komentarima, ljudi se slažu i apsolutno podržavaju ovaj potez te ističu da dva popluna spašavaju odnose, pa čak do toga da je to bio najbolji izbor za dugovječnost braka.

“Možete odabrati poplun koji odgovara vašim preferencijama temperature i debljine. Možete ući/izići iz kreveta, a da pritom ne ometate partnera”… samo su neki od komentara.

Možda je jednostavno, ali moglo bi uvelike promijeniti kvalitetu vašeg sna.

Pročitajte: Top pet prehrambenih navika koje mogu izazvati nesanicu 

@sejsejlija

Do you do it the same way?? #svalbard #longyearbyen #swedish

♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) – Instrumental – Lesfm & Olexy

Foto: Drazen Zigic iStock/Getty Images Plus via Getty Images