Selena Gomez otkrila tri stvari koje radi kako bi sačuvala mentalno zdravlje

by | 7 prosinca, 2021
selena gomez

Pjevačica i glumica Selena Gomez podijelila je sa svojim obožavateljima i javnosti nekoliko savjeta o tome kako se ona nosi s teškim danima mentalnog zdravlja. Kako već znamo, prošla je puno toga u posljednjih nekoliko godina – 2015. godine primila je kemoterapiju nakon što joj je dijagnosticiran lupus, kronično upalno autoimuno stanje koje napada tjelesna tkiva i organe. Dvije godine kasnije, obožavateljima je otkrila da je imala transplataciju bubrega nakon što je došlo do zatajenja istih. Osim toga, 2020. godine dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj, a vrlo otvoreno govori i o svojoj borbi s anksioznošću i depresijom.

Pročitajte: Selena Gomez priznala kako je bila pod golemim pritiskom da bude uzor

Sada je podijelila sa svima svoje tri strategije koje je drže kada dođu najgori dani što se tiče mentalnog zdravlja. Govori da se stalno trudi učiti o sebi kako bi bolje razumijela što točno utječe na njezino raspoloženje: “Stalno sam se pokušavala ispuniti spoznajom o tome što osjećam i okidačima koji mi se događaju”, rekla je. “Stoga mislim da mi stvarno pomaže da razumijem sebe što bolje mogu, napravim korak unatrag i razmislim o svemu što sam naučila i pokušam ih prenijeti u svom svakodnevnom životu. To je obično ono što mi pomaže.”

Također, otkriva da je bilo kakvo znojenje itekako od koristi: “Predlažem vježbanje. Mrzim vježbati, nije zabavno, ali nedavno sam radila intenzivne satove boksa i to mi je stvarno pomoglo da se riješim frustracija, ali i dobijem energiju – i osjećaj je odličan.”

Na pitanje kako brine o svom mentalnom zdravlju, Selena je za Wondermind, platformu za mentalno zdravlje koju pokreće u veljači 2022. rekla: “Ponekad nisam dobra u tome. Jednostavno se dogodi da se probudim i ja se borim, znaš, možda je samo ponekad dovoljno ustajanje iz kreveta.”

Njezina strategije broj jedan ovih dana? – “Ono što mi je prije svega pomaže, samo dignem slušalicu i nazovem nekoga”, rekla je.

Pročitajte: Ove stvari aktivno štite vaše fizičko i mentalno zdravlje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wondermind (@officialwondermind)

Foto: Instagram

Foto: Tibrina Hobson/Stringer Getty Images Entertainment via Getty Images