Selena Gomez podijelila da je bila i na kemoterapiji

Otkad joj je dijagnosticiran 2014. godine, Selena Gomez otvoreno progovara o svojoj borbi s lupusom

by | 23 kolovoza, 2021

Osim transplantacije bubrega 2017., Selena Gomez, 29-godišnja pjevačica i glumica, nedavno je podijelila da je prošla kemoterapiju za liječenje svoje autoimune bolesti – te da je liječenje utjecalo na njezinu karijeru i mentalno zdravlje.

“Moj lupus, transplantacija bubrega, kemoterapija, mentalna bolest, prolazeći kroz to još vrlo javno – sve su to stvari koje su me iskreno skoro srušile.”

Ovo joj nije bila prva kemoterapija, niti prvo spominjanje tretmana. Nakon što su mediji nagađali da je 2015. imala pauzu zbog ovisnosti, kratko je uzvratila da se bori s lupusom, i sada kaže da je tada strašno htjela reći: “Nitko nema pojma, ja sam na kemoterapiji.” No nije uspjela. Odlučila je zaključati se dok se nije osjećala opet dovoljno sigurno i ugodno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Inače, lupus je kronična autoimuna bolest koja se javlja kada imunološki sustav napadne vlastita zdrava tkiva i organe. Budući da je riječ o sustavnom stanju, lupus može utjecati na mnoge dijelove tijela, poput kože, zglobova, srca i pluća, bubrega i mozga. Liječenje lupusa u konačnici ovisi o simptomima osobe i njihovoj ozbiljnosti, ali u nekim slučajevima – uključujući Gomez – liječnici koriste lijekove za kemoterapiju kako bi potisnuli autoimuni odgovor odgovoran za bolest.

Selena definitivno ima ozbiljniji oblik jer je bolest dovela do zatajenja bubrega, a uz njezinu dijagnozu bipolarnosti, i proživljavanja vrlo javnog prekida, predivno je vidjeti ovu pjevačicu kako i dalje neumorno podržava osobe u svojoj različitosti, naglašava važnost body positivityja i prihvaćanja sebe, a njezin beauty brend Simple slavi autentičnost i prirodnu ljepotu.

Pročitajte i…Selena Gomez novom kolekcijom kupaćih kostima slavi samopouzdanje i ljepotu ženskih tijela

Selena Gomez jedna je od mnogih poznatih ličnosti koje potiču body positivity. Vrlo često, njezine objave na društvenim mrežama bave se tijelom, samopouzdanjem i prihvaćanjem sebe.

Također, pjevačica je puno puta dosad priznala da je i sama imala problema sa samopouzdanjem i da joj je trebalo puno vremena da prihvati sebe i svoje tijelo. Baš zato, sada je odlučila slaviti upravo samopouzdanje, prirodnu ljepotu i autentičnost.

 

Foto: @selenagomez/Instagram