Osobna asistentica za mentalno zdravlje sada je dostupna svima, provjerite gdje i kako

NAOMI - aplikacija vrhunskog sadržaja koja pruža prijeko potrebnu emocionalnu potporu

by | 26 svibnja, 2021

Pandemija virusa COVID-19 sve je više potaknula brigu za osobno i mentalno zdravlje koje je ponekad itekako narušeno, a rezultat toga upravo je NAOMI – osobna, virtualna i anonimna asistentica uvijek dostupna na mobitelu od koje su svako vrijeme možete očekivati emocionalnu potporu, prijateljstvo i rješenje za svoje probleme. Pročitajte u nastavku detalje i požurite instalirati ovu vrhunsku aplikaciju na svoj pametni telefon!

NAOMI je vaš osobni, anonimni i virtualni asistent za mentalno zdravlje, uvijek dostupan na pametnom telefonu koji pomaže da se osjećate bolje i ostvarite svoj puni potencijal.

NAOMI postavlja pažljivo formulirana pitanja koja potiču na razmišljanje i kreiranje rješenja za vaše probleme. Aplikacija može prepoznati tekst koji unosite te ponuditi najprikladnije odgovore i rješenja, pružiti prijeko potrebnu emocionalnu potporu i voditi vas kroz rješenja temeljena na kognitivno-bihevioralnoj terapiji, koja je strukturirana, znanstveno utemeljena i vrlo učinkovita. Obraća se u prijateljskom tonu, s puno podrške i bez bilo kakve osude.

Posebnost NAOMI jest njezin zanimljiv dizajn te jednostavno i interaktivno sučelje. Samo otvorite aplikaciju i kažete joj što vas muči. Ona vas vodi kroz tehnike temeljene na znanstveno dokazanim terapijama koje će vam pomoći da pronađete rješenja za svoje probleme. Također vam nudi stručne psihološke savjete i edukaciju. Unutar aplikacije moguće je i povezati se s terapeutom i odmah dogovoriti sastanke za dodatne konzultacije (ako je potrebno).

 

naomi

Što NAOMI aplikacija sadrži?

Aplikacija nudi razne zabavne tehnike koje su jednostavne za korištenje i pomažu pri rješavanju različitih psiholoških izazova. NAOMI vam može pomoći smanjiti anksioznost i vrijeme provedeno u brizi, bolje upravljati napadima panike, nositi se s depresijom i samoćom, te vam pomoći da se smirite i opustite kada vam je potrebno. Uskoro će NAOMI moći pomoći i da bolje upravljate ljutnjom, povećate svoje samopouzdanje i poboljšate kvalitetu spavanja.

NAOMI nudi više od 50 različitih tehnika koje će pomoći da se opustite, riješite stresa i pretjeranih briga te poboljšate svoje raspoloženje. Ona vam pomaže da se riješite negativnih misli, neugodnih emocija i neproduktivnih ponašanja te da uspostaviti zdravije i produktivnije navike. Sadrži i dobro razvijen sustav notifikacija i nagrada u aplikaciji. Za one koji trebaju opuštanje, NAOMI nudi pažljivo dizajnirane vođene tehnike opuštanja i mindfulnessa koje pomažu da se brzo opustite.

Sadržaj aplikacije predstavlja ekvivalent velikog broja susreta s terapeutom. To znači da pomoću Naomi možete uštedjeti novac, a pritom se i dalje brinuti o svom mentalnom zdravlju i dobrobiti. Preko 90 posto naših korisnika izvijestilo je o smanjenoj razini tjeskobe i bijesa nakon što su koristili NAOMI u našoj verziji prototipa.

 

naomi

Kako je organiziran sadržaj u NAOMI?

Sadrži četiri glavne kartice: Naomi, Istraži, Kontakti i Profil.

Kartica Istraži: Glavna je kartica na kojoj možete pronaći sve tehnike za određene izazove (depresija, tjeskoba, stres, problemi sa spavanjem, ljutnja itd.). Svaka tema sadrži 15-20 specifičnih tehnika i razgovora s NAOMI za rješavanje vaših problema.

Kartica NAOMI: Ovdje možete pronaći sve podsjetnike i zadatke koje trebate obaviti u nekom danu. Na primjer, postavljanje cilja za početak dana, motivacijske kartice, tehnike opuštanja itd.

Budući da je u nekim situacijama potrebna dodatna pomoć psihoterapeuta, NAOMI se pobrinula i za to. Na kartici Kontakti možete pronaći podatke za kontakt i opise terapeuta u više europskih zemalja, koji su vam dostupni za online susrete i za susrete uživo.

U odjeljku Profil pogledajte statističke prikaze vašeg napretka u određenim vježbama, kao i unose u vaš dnevnik. Praćenje napretka pokazalo se jednim od glavnih čimbenika postizanja uspjeha i blagostanja.

NAOMI može biti dobar alat i u psihoterapiji (posebno kognitivno-bihevioralnoj terapiji), jer terapeut može pratiti napredak svog klijenta (na primjer, njegove zapise u dnevniku, obrasce razmišljanja, neugodne emocije koje osjeća itd.

Aplikaciju skinite na GooglePlay i App Store