Znate li kada je vrijeme za novu prostirku za vježbanje?

Neovisno o tome koliko je kvalitetna, prostirka za vježbanje ima svoj rok trajanja

by | 27 studenoga, 2021
Kada je vrijeme za promjenu prostirke za vježbanje

Možda vam se čini da je trening koji uključuje prostirke za vježbanje jako nježan, pogotovo jer se stalno bazira na jogi, vježbama istezanja i treninzima koji su nježniji za zglobove, činjenica jest ta da prostirka ipak trpi “udarce”.

Neovisno o tome jeste li početnici u vježbanju ili se bavite nekim oblikom vježbanja koji uključuje prostirke za vježbanje, možda ne znate kada je vrijeme za novu.

Pročitajte više… Preporučujemo ove tri vježbe kad se osjećate posebno lijeno

Životni vijek prostirke za jogu uvelike ovisi o kvaliteti prostirke i učestalosti korištenja. Općenito, možete očekivati ​​da će prostirka trajati oko godinu dana.

Ono pozitivno je to da će vam vaša prostirka dati jasno do znanja da više ne može biti vaša omiljena suputnica u razgibavanju.

Znakovi da vam treba nova prostirka za jogu

Budući da rok trajanja prostirke za jogu može varirati, bolje je obratiti pažnju na znakove upozorenja da je vaša prostirka spremna za mirovinu, umjesto da se oslanjate na fiksni vremenski rok otkad ste je kupili.

Pročitajte više… Online adrese s kojih možete naručiti savršenu prostirku za jogu

Prostirka za vježbanje se stanjila

Ako vidite da je prostirka počela gubiti na debljini, pogotovo na mjestima gdje najviše skakučete, postoji velika šansa da je vrijeme za novu. Nova prostirka za vježbanje ojačat će vašu ravnotežu.

Počinjete primjećivati ​​istrošenost

Ako primijetite da se gornji sloj počinje skidati, vrijeme je da počnete tražiti novu prostirku. Da, to uključuje i rupice i one male točkice koje su od sustavnog naslanjanja koljenima i laktovima.

Pročitajte više… Zaljubljeni smo u ove prostirke za jogu koje odaju počast Van Goghu

Počeli ste proklizavati

Ako primijetite da vam se stopala pomiču ili ruke klize, a prije vam se to nije događalo, vjerojatnost je veća da trebate novu prostirku nego da se najednom više znojite i trebate magnezij u prahu.

Pročitajte više… Odličan savjet kako prostirku za jogu održati čistom

Prostirka je počela poprimati neugodan miris

Ako prostirku redovito njegujete, a ona ima neobičan miris, vrijeme je za novu. I ne brinite, čak i najkvalitetnije prostirke dođu do ovog stadija. Ono što je potrebno i dalje znati je da je morate stalno čistiti, nakon svakog korištenja, kako biste izbjegli prljavštinu, klice, viruse, bakterije i gljivice.

Pročitajte više… Vaša prostirka za jogu može biti uzročnik akni