Vaša prostirka za jogu može biti uzročnik akni

by | 10 siječnja, 2021

Bilo da ste tek u ovom periodu odlučili energiju uložiti u neku novu rutinu ili ste se tek sada upoznali s jogom, vjerojatno ste shvatili koliko beneficija ima za vaše mentalno zdravlje, tijelo i izdržljivost.

I baš kao što je sa svim novim navikama, trebamo naučiti adaptirati se na njih. Pa krenimo od početka – s jogom ne dolaze samo svi benefiti, već i mogućnost nastanka akni po tijelu ako ne čistite svoju prostirku. Da, prljave prostirke mogu vas dovesti do akni jer upijaju znoj, grinje i bakterije, pogotovo ako nekoliko puta za redom ne očistite iza vježbanja. Zamislite da ležite u savsani, opušteni ste i u kožu vam se upijaju sve bakterije koje ste ostavili na prostirci od prethodnik nekoliko vježbanja.

Svi možemo razviti akne na leđima, a posebno oni koji se bave sportskim aktivnostima, znoje se i koža im je u kontaktu sa sportskom opremom ili odjećom, zbog čega je vrlo važno paziti na higijenu. Nakon svake aktivnosti, očistite svoju prostirku, čak i ako na oko ne vidite da je prljava. Prirodni dezinficijens za čišćenje možete napraviti i sami ako pomiješate 1 šalicu isopropyl alkohola, pola šalice gela Aloe vere i 15 kapi eteričnog ulja čajevca. Sve prebacite u raspršivač i izdašno poprskajte po prostirci, tek je pobrišite pamučnom maramicom prije nego što je zarolate.

Foto: Pexels