Preporučujemo ove tri vježbe kad se osjećate posebno lijeno

Evo par načina kako se natjerati na mini trening čak i kad nemate energije

by | 19 listopada, 2021

Iako idete u teretanu ili vježbate kod kuće ili u parku, uvijek je tu taj dan kad vam se jednostavno ne da. Vježbanje ne mora biti naporna aktivnost, već vas treba veseliti. Ako ste ipak malo frustrirani jer se ne možete odjenuti i obuti te skoknuti napraviti krug po kvartu, evo par sigurnih, kratkih i zdravih vježbi koje ćete moći izvesti i kad vam je razina energije nevjerojatno niska.

Pročitajte više… Desetominutnim vježbanjem do kondicije: Evo kako kratke vježbe mogu zamijeniti pravi trening

Istezanje

Da, ono što inače napravite prije vježbe. Za ovo ne morate niti ustati iz kreveta i možete odraditi dok gledate Netflix. Istegnite se dok ste u krevetu kako biste prodrmali svaku svoju stanicu tako što ćete prvo ispružiti ruke, a zatim ih pomicati s jedne na drugu stranu. Slijedi: torzo. Dok ležite na leđima, držeći donju polovicu tijela pritisnutu na madrac, podignite trup prema gore. Držite položaj tamo nekoliko sekundi i otpustite. Odmah će vam se otkucaji srca ubrzati te ćete se osjećati bolje i poletnije.

Pas prema dolje

Pas prema dolje

Savršen način za početak vašeg jutra i za razbuđivanje ako se osjećate kao da ste umorni i – lijeni. Položaj Pas prema dolje omogućuje rastezanje cijelog tijela, a istovremeno aktivira trbušne mišiće te mišiće ramena. Ovo popularno istezanje počnite u položaju planka, ruku razmaknutih u širini ramena, stvarajući ravnu liniju od vrha glave do peta. Koristeći trbušnjake, podignite kukove prema nebu. Uživajte u ovom opuštajućem istezanju po cijelom tijelu, pomičući pete gore-dolje kako biste aktivirali mišiće lista i rastegnuli cijelo tijelo. Izdržite koliko možete!

Pročitajte više… Povratkom na posao stalno ste umorni? Razlog bi mogao biti ovaj

Jumping jacks

Jedna od najpoznatijih vježbi, koja je sastavni dio brojnih treninga, nekad vam je dovoljna da malo “provježbate”. Napravite jednu seriju od 40 ponavljanja ujutro, i opet ponovite poslijepodne!

 

Foto: Unsplash