Pametni načini kako ćete poboljšati svoju produktivnost svaki dan

Gubitak fokusa često je mnogima problem. Zato je važno znati kako ostati pribran

by | 29 travnja, 2021
produktivnost

Svi znate koliko je ponekad teško ostati usredotočen i fokusiran na posao ili na zadatak koji morate obaviti. Nekad je dovoljna i sitnica koja će vas omesti, ili jednostavno niste koncentrirani i odmoreni, ili vam se jednostavno ne da… Takav dan, rekli biste.

Postoji mnogo načina kako ostati fokusiran, pribran i koncentriran tijekom dana. Svi načini su izvedivi ako sami sebi želite pomoći i ako ćete uložite barem malo vremena u to.

1. Pokušajte uvijek biti naspavani i odmoreni: To će vam pomoći da lakše odradite posao, da budete kreativniji, ali i da imate više koncentracije. Uz to, kad nešto radite, nikako nemojte izostaviti odmor u kratkim intervalima.
2. Napravite popis: Popis obveza za sljedeći dan pomoći će vam da se smirite i da imate pod kontrolom sve stvari koje morate obaviti.
3. Ako ne možete bez jutarnje kave, ustanite ranije i popijte je u miru. Dan će vam odmah biti bolji, ljepši i produktivniji.
4. Koncentrirajte se na jednu stvar. Iako imate možda hrpu stvari za obaviti, uvijek se istovremeno koncentrirajte samo na jednu da biste je napravili kako treba.
5. Uzmite kratke pauze: Kako biste ostali što više fokusirani na svoje radno okruženje, ponekad je potrebno da od njega uzmete pauze. Tako ćete se svome poslu vratiti još više koncentrirani. (Pročitajte: 5 jednostavnih načina na koje ćete povratiti koncentraciju usred stresa na poslu)

Zanimljivo je da su istraživanja pokazala kako osobe, dok se pokušavaju koncentrirati na nešto, dok su u stanju dubokog promišljanja ili traže nove ideje, fiksiraju pogled u jednu točku, prazan zid ili u prirodu. Možete li se pronaći u ovoj tvrdnji? (Pročitajte: Muči vas manjak kreativnosti i neproduktivnost? Znanost ima jednostavno rješenje za taj problem)

FOTO: Vlada Karpovich/Pexels