Netflix serije nakon kojih ćete se osjećati rasterećeno i pozitivno

by | 11 prosinca, 2021
feel good serije

Bez obzira na to preferirate li trilere, komedije ili indie filmove i serije, s vremena na vrijeme svi imamo potrebu gledati sadržaj koji će nas rasteretiti, opustiti i smiriti.

Činjenica je da dvije godine iza nas nikome nisu bile lagane, pa vjerujemo da se mnogi češće odlučuju upravo za feel-good serije i filmove koji ih neće dodatno uznemiriti. Osim toga, jedno je novije istraživanje otkrilo da “netradicionalne strategije”, poput TV serija, mogu ispuniti našu potrebu za socijalizacijom baš kao što to čine romantične veze ili obiteljski odnosi. Ovo je posebno aktualno bilo tijekom lockdowna, kad su mnogi utjehu i osjećaj povezanosti tražili upravo u svojim omiljenim serijama, pjesmama i knjigama.

U slučaju da se i vi želite potpuno opustiti, rasteretiti i osjetiti mir, ali se i nasmijati, donosimo vam nekoliko Lj&Z favorita koje smo otkrili i pogledali tijekom posljednjih mjeseci. Riječ je o feel-good serijama koje će vas barem nakratko odvratiti od svakodnevnih problema, i nakon kojih ćete se zasigurno osjećati malo pozitivnije.

Netflix serije nakon kojih ćete se osjećati rasterećeno i opušteno

Bonus Family

Ova šarmantna švedska dramska serija svoju je premijeru imala 2017. godine, a sada na Netflix stiže i četvrta sezona. Priča prati Lisu i Patrika, par iz Stockholma koji se nedavno rastao te koji pokušava balansirati između odnosa s djecom i bivšim partnerima. Rezultat je jedna velika i vrlo zabavna obitelj u čijim se svakodnevnim problemima i emocijama većina može pronaći.

Rita

Danska komedija donosi nam zgode i nezgode Rite Madsen, karizmatične, nekonvencionalne i tvrdoglave učiteljice te samohrane majke koja uspijeva riješiti svačije probleme, samo ne svoje. Suptilni danski humor šarmirat će one koji su se zasitili američke produkcije, a Ritine će dogodovštine mnoge držati uz ekran tijekom svih pet sezona dostupnih na Netflixu.

Love & Anarchy

Sofie je majka dvoje djece, sretno udana i vrlo uspješna u svom poslu konzultantice. Na svom novom poslu u izdavačkoj kući upoznaje Maxa, mladog IT stručnjaka s kojim započinje potpuno ludu igru zavođenja. Drukčija i vrlo zabavna serija.

Home For Christmas

Ovog puta riječ je o norveškoj seriji koja prati mladu medicinsku sestru i njezinu potragu za partnerom. Naime, nakon što je tijekom obiteljske večere pod pritiskom najavila da za Božić dolazi s novim dečkom, Johanne započinje mukotrpnu potragu za muškarcem koji bi joj se mogao svidjeti i s kojim bi mogla započeti ozbiljniju vezu. Žudite li za malo božićne atmosfere, ova serija je za vas!

Workin’ Moms

Nakon niza skandinavskih serija, donosimo i jednu kanadsku koja nas je potpuno osvojila. U seriji Workin’ Moms pratimo grupu prijateljica i zaposlenih majki kroz različite životne peripetije koje ove dvije zahtjevne uloge donose sa sobom.

After Life

Iako će vam se, tijekom gledanja ove vrlo uspješne serije poznatog komičara Rickyja Gervaisa, miješati suze i smijeh, After Life će iza sebe ostaviti pozitivne emocije. Serija čija treća sezona uskoro dolazi na Netflix prati Tonyja (Ricky Gervais), koji nakon smrti supruge kontemplira o samoubojstvu, no umjesto toga, odluči “kazniti” svijet za gubitak voljene supruge te počne raditi (i pričati) što god mu padne na pamet. Apsolutni favorit!

Pročitajte: 8 božićnih filmova koji će vas raznježiti, zabaviti i dobro nasmijati

Foto: Netflix