8 božićnih filmova koji će vas raznježiti, zabaviti i dobro nasmijati

by | 19 prosinca, 2020

“Novo normalno” nije nam ostavilo puno od božićnih blagdana koji su nam poznati iz prošlosti. No to ne znači da u svojim domovima ne možemo napraviti pravu blagdansku atmosferu.

Neizostavan dio te atmosfere su, naravno, božićni filmovi. I dok smo prošlog vikenda s vama podijelili filmove koji se, prema našem mišljenju, zaslužuju zvati božićnim klasicima, ovoga puta s vama dijelimo nešto “modernije” naslove. U nastavku ćete pronaći osam božićnih filmskih naslova koji će zasigurno uljepšati ove čudne blagdane. (Pročitajte: Pet zimskih filmova koji će vas uvesti u sezonu snijega te zabaviti i nasmijati)

Elf

Buddy je odrastao na Sjevernom polu, gdje je cijeli život proveo s vilenjacima koji su ga odgojili te učili da je jedan od njih. Kad sazna da to nije istina te da je zapravo čovjek, Buddy odlazi u New York pronaći svog biološkog oca. Ako vam ovih blagdana nedostaje smijeh, Elf i Will Ferrel pobrinut će se da to i dobijete. Ova genijalna komedija neizostavan je dio Božića svih onih koji vole dobar smisao za humor.

Carol

Radnja ovog filma zbiva se 50-ih godina prošlog stoljeća, a njezine protagonistice dvije su mlade žene između kojih se sasvim slučajno rodi velika ljubav. Therese radi u dućanu s igračkama sanjajući kako će jednoga dana biti fotografkinja. Nešto starija Carol, koja je u proces razvoda braka i borbe za skrbništvo nad kćerkom, dolazi na Theresin odjel kako bi kćeri kupila božićni dar i tu kreće cijela priča. Ova predivna priča ne treba dodatan opis i epitete za privlačenje publike. Dovoljno je reći – Cate Blanchett i Rooney Mara – i svaki filmofil zna što mu je činiti.

Klaus

Na popisu božićnih filmova treba se naći barem jedan animirani, a naš ovogodišnji odabir je prošlogodišnji Klaus. Prekrasna topla priča prati razmaženog lijenog poštaru Jesperu, koji zbog poslovnih neuspjeha biva natjeran preseliti se na otočić na Sjevernom polu, i tajanstvenog tvorca igračaka Klausa, koji postaju prijatelji i partneri koji će zauvijek promijeniti Božić u najtmurnijem gradu na svijetu. Ovaj je film prošle godine bio tema svih portala i društvenih mreža, a sve što mi imamo reći je da su pohvale koje je dobio stizale zasluženo.

The Family Stone

Iako kritičari nisu dali visoke ocjene ovom filmu, naš popis božićnih filmova jednostavno ne može proći bez Sarah Jessice Parker u ulozi uštogljene zaručnice koja se pokušava izboriti s obitelji budućeg muža, koja se nimalo ne trudi prihvatiti je. Priča o zaručničkom prstenu i božićnim blagdanima nasmijat će vas i naučiti pokoju životnu lekciju.

Home For Christmas

Na našem popisu božićnih filmova našla se i jedna serija – norveška dramedija u kojoj će se pronaći sve mlađe generacije. Priča je to o Johanne, 30-godišnjoj medicinskoj sestri koja se bori s predrasudama i očekivanjima vlastite obitelji. Naime, u njezinoj je obitelji još samo ona single, a umorna od toga da ju vječno ispituju o ljubavnom životu, Johanne slaže kako ovoga Božića konačno ima pratnju. Serija je izašla prošle godine i zabavila je milijune korisnika Netflixa. Smiješna, tragična i na trenutke sjetna, ova je serija sve što trebate ovih blagdana. Dobra je vijest ta što je ovih blagdana izašla i druga sezona.

Love Actually

Znamo da je ovo film koji će se naći na baš svakom božićnom popisu filmova te da ga neki već smatraju klasikom. No koliko god cheesy bilo, Love Actually je film koji se morao naći i na našoj listi. Ova nepopravljivo romantična božićna priča sjetit će vas što je to ljubav, što su prave vrijednost i vjerojatno natjerati na suze.

Happiest Season

Happiest Season, kao božićni film čiji LGBTIQ likovi nisu sporedni likovi, nego protagonistice, definitivno zaslužuje naći se na ovom popisu. Priča prati Abby (Kristen Stewart) koja planira zaprositi svoju djevojku Harper (Mackenzie Davis) uoči božićnih blagdana koje su odlučile provesti s Harperinom obitelji. No Abbyn plan dobiva potpuno neočekivan obrat kad je Harper svojim roditeljima predstavi kao prijateljicu koja je izgubila oba roditelja i koja nema s kim biti za blagdane.

Bridget Jones’s Diary

Dobra stara Bridget Jones još jednom će nas podsjetiti što to znači kada ti jednostavno ne ide od ruke, a ovih nam blagdana više no ikada treba takva vrsta podrške. Bridget je sve ono što nas uče da ne trebamo biti. Žena koja je prešla tridesetu, koja noći provodi sama uz cigarete i koju čašicu više. No Bridget je junakinja našeg doba i žena koja je dokazala da su godine samo broj i da ne postoje pravila za život. Ova divna komedija nasmijat će vas i pokazati vam da se pehovi ne mogu redati unedogled.

 

Screenshot: YouTube