Pet zimskih filmova koji će vas uvesti u sezonu snijega te zabaviti i nasmijati

by | 5 prosinca, 2020

Nisu svi zimski filmovi oni čija se radnja vrti oko božićnih blagdana i nisu samo filmovi o Božiću oni koji pružaju osjećaj ušuškanosti i topline.

Ako vam je još uvijek rano za božićne filmove ili ako svoje omiljene blagdanske filmove škrto čuvate za dane koji su bliži tom velikom datumu, imamo listu predivnih zimskih filmova koji se ne vrte oko Božića i Nove godine. Udobno se smjestite, uvucite se u mekane dekice, osigurajte si šalicu vruće čokolade i omiljene kekse – krećemo u pravu zimsku avanturu koja će vas pripremiti za nadolazeće blagdane. (Pročitajte: 5 novijih drama s Netflixa, snimljenih prema istinitim događajima)

The Lake House

Neobična ljubavna priča o arhitektu (Alex) i liječnici (Kate) koji komuniciraju putem pisama, koje ostavljaju jedno drugome putem poštanskog sandučića kućice na jezeru, u kojoj su oboje živjeli u nekom razdoblju svog života. Ono što je neobično jest to što Alex živi u 2004. godini, a Kate u 2006. Ova čarobna romantična priča, na trenutke obojena snijegom, utoplit će vas u ove hladne zimske dane i pripremiti za romantične filmove kojima su blagdani temelj.

Fargo

Moramo priznati da ovaj klasik daleko od tople zimske priče koja će unijeti (pred)blagdanski duh u vaš dom. No Fargo će vas definitivno zatrpati snijegom, šokirati, na trenutke nasmijati i provesti vas kroz zanimljivu i napetu priču o prodavaču automobila koji zbog dugova isplanira otmicu vlastite supruge koju bi, prema njegovom planu, od otmičara trebao otkupiti njezin otac. Otmica, naravno, polazi po krivu, a cijeli plan se duboko izjalovi nakon nekoliko ubojstava.

Serendipity

Još jedna drama za sve ljubitelje romantike, ljubavi i sudbine. Ako ne vjerujete u slučajne susrete i ako ste uvjereni da postoji ljubav na prvi pogled, ova će priča biti pravi izbor za vas. Jonathan i Sara sreću se u dućanu u trenutku kada pokušaju kupiti isti par rukavica. Iako su u tom trenutku oboje u vezama s drugim ljudima, osjete međusobnu privlačnost te odluče vidjeti postoji li u njihovom susretu nešto doista duboko tako što puste sudbinu da odradi svoje.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Zima je definitivno godišnje doba stvoreno za čarobne trenutke i scene koje vode u neke druge svjetove. Upravo to ćete dobiti gledanjem ovog filma fantazije koji nije samo za djecu, već i za sve odrasle ljude koji se vole izgubiti u čarobnim dimenzijama. Priča prati Pevensie braću u sestre, koji za vrijeme Drugog svjetskog rata pronađu ormar koji vodi u fantastični svijet Narnije. Udruženi s lavom Aslanom, bore se protiv vojske zle Bijele Vještice zbog koje je cijela Narnia u vječnom snijegu.

Groundhog day

Fantastična komedija u čijem je središtu voditelj televizijske vremenske prognoze Phil Connors. Phil je arogantan, čangrizav, egocentričan i sarkastičan i ne krije nezadovoljstvo vlastitim poslom. Kad ga pošalju u mali gradić Punxsutawneyju kako bi izvijestio o američkom prazniku zvanom Dan svizaca, Phil posao obavio mrzovoljno i bez imalo volje. Ljutit odlazi u motel veseleći se idućem danu, no kad se sljedeće jutro probudi ispostavi se da je ponovno 2. veljače, odnosno Dan svizaca. Njegov život postaje neprestano ponavljanje iza kojeg se kriju bitne životne lekcije.

Screenshot: YouTube