5 knjiga koje će vam pomoći ojačati um i zdravlje

Uzmite mali predah od svakodnevice uz našu preporuku knjiga

by | 15 svibnja, 2021
čitanje, knjiga

Svakodnevica i užurbani način života čine svoje, svakome od vas. Bez obzira na to želite li samo saznati nešto više o mentalnom zdravlju ili tražite savjete kako pomoći sami sebi, donosimo vam prijedloge knjiga koje će vam u tome pomoći. Ovi naslovi savršeni su jer su napisani pod vodstvom stručnjaka i potkrijepljeni najnovijim istraživanjima.

Dakako da knjige nisu zamjena za profesionalnu pomoć, ali svakako mogu pružiti savjete i pouke kako biste ojačali vaše mentalno zdravlje.

5 knjiga koje će vam pomoći ojačati um i zdravlje

How To Build A Healthy Brain
Autor: Kimberley Wilson

Psihologica Kimberley Wilson napisala je knjigu koja je vodič za cjelokupno zdravlje mozga. Knjiga je puna praktičkih i cjelovitih savjeta o tome kako se brinuti o svojoj mentalnoj i fizičkog dobrobiti te sadrži poglavlja o temama koja uključuju važnost spavanja, razumijevanje emocija i kako se postaviti kod stresa i tjeskobe.

Reasons To Stay Alive
Autor: Matt Haig

U svojoj prvoj knjizi o mentalnom zdravlju Matt Haig iznosi svoje iskustvo s depresijom i opisuje putovanje koje je prošao na putu do oporavka. Knjiga je prepuna razmišljanja o životu, depresiji, anksioznosti i svemu što će vam da mentalno zdravlje uvidite na drukčiji način i potaknuti na razmišljanje.

It’s Not OK To Feel Blue (And Other Lies)
Autor: Scarlett Curtis

Knjigu je uredila spisateljica i zagovornica mentalnog zdravlja Scarlett Curtis te sadrži više od 70 eseja o mentalnom zdravlju poznatih i javnih osoba poput Emme Thompson, Yomi Adegoke… Ovo je podsjetnik da smo svi ljudi i da svatko ima svoje borbe. Knjiga pokriva sve – od depresije i traume do sreće.

How To Calm It
Autor: Grace Victory

Kratki vodič prepun alata, savjeta i vježbi koji će vam pomoći da razumijete što vam se događa u glavi. Knjiga koja vam treba ako želite smiriti svoj um i naučiti što lakše brinuti se o svom mentalnom zdravlju.

Maybe You Should Talk To Someone
Autor: Lori Gottlieb

Knjiga koja je bila bestseler New York Timesa. Autorica govori o traženju terapije dok je i sama radila kao terapeuta. Ovo je uvid u živote koje se odvijaju iza kulisa terapeutske stolice te jedinstvena perspektiva ljudskog uma i izazova s kojima se susrećemo tijekom života.

FOTO: Lenin Estrada/Unsplash