Niste li spremne ošišati se na bob, ovih 10 frizura će vas uvjeriti da je lob kao stvoren za vas

Kratko, ali ne prekratko

by | 27 rujna, 2023
Najljepše lob frizure

Iako je superpopularan, mnoge vlasnice duge kose teško će se odlučiti ošišati svoje duge uvojke na bob frizuru. Ako ste među njima, za vas je kao stvorena njegova klasična, duža varijanta.

Dugi bob, poznat i kao lob, ženstvena je frizura koja pristaje gotovo svakom obliku lica i većini tekstura kose. S ovogodišnjom nevjerojatnom popularnošću boba, njegova ga duža verzija prati u stopu jer nisu sve žene spremne drastično skratiti svoju dugu kosu.

Što je dugi bob?

Lob je već godinama na popisu najboljih klasičnih frizura u modernim verzijama. Dobio je svoje ime od izvedenice long bob jer je malo duži od običnog boba. Tipično, duljina duge bob frizure pada negdje između brade i ključne kosti.

Pročitajte: Od kratke do duge kose: najbolje shagg frizure koje će pomladiti sve iznad 40

Zašto biste trebali odabrati lob?

Osim što je popularan, uz ravno ošišani bob kosa izgleda gusto i zdravo. Osim toga, linije boba privlače pozornost na strukturu kostiju i pomažu lijepo uokviriti lice.

Budući da se duljina ove frizure održava oko lica, to stvara izgled koji laska svim oblicima lica. Osim toga, ta duljina vam omogućuje širok izbor stilskih opcija.

Prema frizerskim stručnjacima, lob je jedna od onih frizura koje se mogu odlično prilagoditi vašem obliku lica i teksturi vaše kose. Nekome će više pristajati ravni, tupo odrezani lob, nekome lob s neurednim šiškama, a trećima slojevito ošišani lob s razdjeljkom sa strane.

Kako stilizirati dugi bob

Kratke ženske frizure vladaju ulicama i modnim pistama, i sigurno neće otići nigdje u skorije vrijeme. Od takozvanog tupog boba do prekrasnih slojevitih izgleda, lob je savršen odabir za osvježenje vaše frizure. Dakle, ako ste spremni odlučiti skratiti svoje duge pramenove, donosimo najelegantnije lob frizure za vašu inspiraciju.

1. Lob s prirodnom teksturom


Skraćivanje kose može istaknuti vašu prirodnu teksturu kose. Dovoljno je da sprejem za stiliziranje i oblikovanje kose, istaknete vaše prirodne valove i/ili kovrče.

2. Potpuno ravni lob

“Ispeglana” kosa izgleda nevjerojatno elegantno u dugom bobu. Zaštitite kosu sprejem za zaštitu od toplinskog oblikovanja, pa je izravnajte peglom. Razdjeljak po sredini ili sa strane? Odaberite onaj koji bolje pristaje vašim crtama lica.

3. Lob s ležernim valovima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Kako bi vaš lob izgledao što ležernije, na lagano vlažnoj kosi napravite velike pletenice. Nakon 2-3 sata, raspletite pletenice, počešljajte kosu prstima, i vaša frizura je gotova. A ako je vaša kosa prirodno valovita, onda ste sretnica koja samo treba naglasiti svoje uvojke.

4. Glamurozni lob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Za posebne prilike ili samo za odlazak na kavu, ako se želite osjećati glamurozno, kopirajte Zendayin voluminozni, valoviti lob u talijanskom stilu. Stiliziranje velikom okruglom četkom i/ili velikim uvijačima, na kraju sušenja, tajna su ove vintage frizure.

5. Kovrčavi lob

Čak i ako je vaša kosa prirodno kuštrava i kovrčava, lob sa šiškama može vam odlično pristajati. Dovoljno je da prije sušenja nanesete na svoju kosu proizvod za definiranje kovrča. Pustite kosu da se osuši na zraku ili koristite difuzni nastvak na svom sušilu za kosu.

6. Lob sa šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Ako vaša kosa već ima dužinu dugog boba, zašto svoju frizuru ne biste osvježili šiškama? Trenutačno su posebno popularne “zavjesa” šiške, ali je najbolje da odaberete onaj stil šiški koji će najbolje odgovarati vašem obliku lica.

7. Lob s dubokim razdjeljkom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milosz (@miloszhairstylist)

Da biste dobili ovaj voluminozni, seksi izgled, blago nakovrčajte svoju kosu figarom, počešljajte je zatim prstima i prebacite gotovo cijelu kosu na jednu stranu lica stvarajući ležerni, duboki razdjeljak.

8. Lob u stilu 90-ih

Srednje dugi bob s razdjeljkom po sredini, čiji su vrhovi blago uvijeni prema unutra, formula je za dugi bob u stilu 90-ih. Čini se da ovaj klasičan lob neće lako izaći iz mode.

9. Lob isfeniran prema van

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)


Nedavno smo pisali o popularnosti boba čiji su vrhovi izvijeni na van – takozvanom flicky bobu, pa ako vam se sviđa taj zalizani, vintage look, nema razloga da ge ne iskušate i na svom dugom bobu.

10. Slojevito ošišani lob

Ovisno o gustoći i teksturi kose vaše kose, frizer vam može predložiti slojeviti lob. Ova stepenasta frizura srednje dužine, ovisno o tehnici šišanja, može vašoj tankoj kosi dati bujnost ili, s druge strane, smanjiti pretjeran volumen ako imate gustu “grivu”.

Pročitajte: 5 frizura koje tankoj i rijetkoj kosi daju volumen

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus via Getty Images