5 frizura koje tankoj i rijetkoj kosi daju volumen

Iluzija punoće

by | 11 rujna, 2023
Frizure za kosu bez volumena

Ako imate rijetku kosu kojoj nedostaje volumena, dobro odabrana frizura može vam pomoći da svojim tankim pramenovima udahnete ozbiljnu dozu volumena.

Kao što vjerojatno već znate, dobro ošišana frizura iznimno je važna kod osoba s tankom i rijetkom kosom. Ako je bujna griva, kao i ekstra duga kosa za vas ravno nemogućoj misiji, postoje frizure koje će vašu kosu učiniti vizualno bujnijom.

Najbolji odabir su stepenasto ošišane srednje duge frizure ili tupo ošišane frizure iznad ramena. One će postići da vaša kosa izgleda gušće. Koji god stil i dužinu odabrali, redovito šišanje je nužno jer ništa ne pokazuje koliko je vaša kosa slaba i beživotna kao istanjeni i oštećeni vrhovi.

5 frizura za tanku i rijetku kosu

Midi frizure

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruslan Nureev (@hairbyruslan)

Uz frizure srednje duljine, poput loba, boba i pixija, tanka i rijetka kosa će izgledati gušće i voluminoznije. Koju god dužinu odabrali – do uha ili do ključne kosti – odlučite se za tupo ošišanu frizuru bez slojeva jer će to vašim vrhovima dati punoću.

Stepenaste frizure

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruslan Nureev (@hairbyruslan)

Ako je vaša tanka kosa blago valovita ili kovrčava, dodatna struktura i meki slojevi mogu lijepo uokviriti vaše lice. Nježni slojevi oko lica mogu stvoriti iluziju volumena, ali važno je da su mekano ošišani i minimalistički jer zbog dugih i oštrih slojeva vaša kosa može djelovati istanjeno na vrhovima.

Šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by larissa ♡ (@afetoidolos)


Šiške mogu biti dobar način da svojoj frizuri dodate volumen uz lice, posebno ako ne želite skratiti, velikim trudom puštanu dugu kosu. Međutim, kod rijetke kose šiške moraju biti stručno odrezane. Najbolji odabir su tupo odrezane šiške ili takozvane Birkin šiške, ali one smiju biti preduboko odrezane kako ostatak kose ne bi djelovao tanji od šiški.

Pročitajte: Ove jeseni stiže nam sofisticirana verzija “wolf” frizure

Foto: @minimally_her