Nakon “bubble” boba, ova je varijanta najveće iznenađenje sezone

Sofisticirana frizura inspirirana 60-ima

by | 14 rujna, 2023
Sofisticirana verzija boba

Sudeći po frizerskim trendovima u 2023., bob je vladao i ulicama i modnim pistama. No pitate li nas koja je najpopularnija verzija boba, odgovor je i više nego složen. Čini se da bob evoluira iz sezone u sezonu, a ovo je najnoviji frizerski hit.

Kad je riječ o najvećim frizerskim trendovima ove godine, ne može se poreći da postoji jedna frizura koja je preuzelu svu slavu. Riječ je o jednostavnom bobu. Taj bezvremenski stil razlog je njegove dominacije i na modnim pistama i ulicama. Bilo da se radi o ultrapreciznom tupom bobu, voluminoznom bubble bobu, talijanskom bobu ili slojevito ošišanom bobu inspiriranom Y2K trendom, postoji stil za sve.

Ako ste možda pomislili da ste vidjeli sve verzije boba, američki i britanski frizerski stilisti za kraj ljeta nude novo iznenađenje – bob izvijen prema van, odnosno takozvani flicky bob.

Pročitajte: Najpopularnije vrste bob frizura koje pristaju svakoj teksturi kose

Što je flicky bob?

Ovu frizuru karakterizira razdjeljak po sredini i krajevi isfenirani “na van”. Možda vam ovo zvuči kao bob u stilu 60-ih godina, ali nova je verzija lišena tipičnog volumena i izgleda puno sofisticiranije. Za razliku od klasičnog boba koji je često definiran oštrim rubovima i tupim vrhovima, flicky bob ima nešto mekši završetak u kojem se vrhovi kose feniraju prema van. Možete izabrati blago zakrivljenje ili veće za dramatičniji izgled.

Pročitajte: Bob ne prestaje evoluirati: ove jeseni stiže novi stil koji već nose poznati

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AARON ESH (@aaron.esh)

Kako stilizirati flicky bob?

Bob izvijen “na van” iznimno je jednostavno napraviti kod kuće, posebno ako već imate kratku kosu. Kod sušenja vrhove rukom izvrćite “na van”, a zatim uzmite uređaj za ravnanje kose. Začešljajte kosu na sredinu pa je izravnajte. Tek par centimetara od kraja vlasi zakrivite “peglu“ prema gore kako biste dobili tipičan zakrivljeni izgled. Zagladite i učvrstite frizuru proizvodima za stiliziranje i njegu kose. Za glamurozniji izgled, postrance dodajte ukrasne ukosnice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ciara (@ciara)

Pročitajte: Emma Stone zamijenila je dugu crvenu kosu platinasto plavim bobom

Foto: @peterluxhair

Tagovi: