Kava s limunom za mršavljenje: Istražujemo djeluje li uistinu novi TikTok trend

by | 14 listopada, 2021

Kava s limunom za mršavljenje najnoviji je u nizu trendova na TikToku, ali koliko je on zdrav i učinkovit?

TikTok je ovih dana preplavljen videima u kojima se korisnici kunu u novi trend za skidanje viška kilograma. Navodno, šalica kave sa sokom od pola limuna ili limete pomaže u sagorijevanju masnih naslaga.

Čudesni rezultati koji se na snimkama prikazuju mnoge su ostavili skeptičnima, jer nevjerojatne transformacije uistinu djeluju kao prijevara. No što na sve to kažu stručnjaci?

@beautify.grmmz#losefat #loseweight #coffee #lemon♬ original sound – audios

Kava s limunom za mršavljenje

Na žalost svih onih koji imaju tegobe s viškom kilograma, liječnici, za početak, napominju da ne postoji čarobni napitak koji će vam pomoći smršavjeti preko noći.

Sa znanstvene točke gledišta, zapravo, niti jedna namirnica ne sagorijeva masne naslage sama od sebe. Kava doista ubrzava metabolizam, ali to su neznatne promjene za tijelo. S druge strane, limun povoljno djeluje na imunitet, također poboljšava metabolizam, a u kombinaciji s tekućinom (uglavnom s vodom) hidrira tijelo.

Iz svega navedenog, ne čudi zašto bi mnogi pomislili da ova kombinacija stvarno pomaže u mršavljenju. Međutim, jedini način da transformiramo svoju figuru i da izgubimo višak kilograma jest izbalansirana prehrana i fizička aktivnost, slažu se stručnjaci. Stoga, naiđete li na ovakve “čarobne” napitke ili metode koje kruže društvenim mrežama, sjetite se riječi stručnjaka.

Pročitajte: Društvenim mrežama kruže videa čiji sadržaj iznimno šteti zdravlju mladih ljudi

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski za lepotaizdravlje.rs
Foto: Nadya So/iStock/Getty Images Plus via Getty Images