Novi viralni TikTok trend protiv akni zaludio je virtualni svijet, no funkcionira li doista?

Možete ga napraviti i kod kuće od svega dva sastojka

by | 21 srpnja, 2021
more

Vjerujemo da ste se barem jednom vratili s plaže imajući vidno čišću kožu i ne, bez brige, niste si umislili.

Sjaj na koži nakon godišnjeg odmora je stvaran i slano more ima veze s tim. To je primijetila i jedna TikTokerica koja je pripremila tonik za lice od morske soli. Video u kojem objašnjava kako ga radi ima preko 4 milijuna pregleda i brojka konstantno raste, no u čemu je zapravo trik i funkcionira li kućna verzija morske soli za akne?

Odgovor je da, ali pod kontroliranim uvjetima. Morska sol može isušiti prištiće i djelovat će na njih kao i spot tretmani, ali isto tako može dodatno isušiti kožu i izazvati crvenilo. Morska sol ima antibakterijska sredstva što je odlična pomoć kod rješavanja bakterija od akni.

Neka istraživanja čak pokazuju da se morska sol koristi kod balansiranja upalnih procesa, no bitno je i kakvu sol koristite. Trebali bi paziti da uzmet eonu bogatu magnezijem kako ne bi prekomjerno isušila kožu. Također, ljudi s određenim ekcemima i psorijazom govore koliko im morska voda pomaže s njihovim problemima, pa zašto ne pokušati dozirano i pod kontroliranim uvjetima?

Naravno, najbolje je uvijek provjeriti s vašim dermatologom ako se borite s aknama, pa im svakako postavite pitanje i za morsku vodu koju možete izraditi i doma.

Sastojci i postupak:
Jednu žličicu morske soli s magnezijem stavite u pola šalice tople vode koju ćete prebaciti u bočicu s raspršivačem. Nakon čišćenja lica posprejajte po licu. Obavezno neka vam završni korak bude hidratacija koja će osigurati da sam se koža ne isuši pretjerano.

Foto: Jakoblund via Getty Images