Kako učvrstiti kožu vrata i pravilno se brinuti o njoj?

by | 28 travnja, 2021

Prvi znakovi starenja vide se na rukama i vratu koji nekako konstantno zaboravljamo kad je skincare u pitanju.

I koliko god puta ponavljali da se njega s lica treba produžiti nav rat i dekolte, to obično počnemo shvaćati ozbiljno tek nakon što vidimo prve hiperpigmentacijske mrlje i bore na vratu. I što tada? Kad su hiperpigmentacijske mrlje u pitanju – isto što i za lice – posegnite za proizvodima koji sadrže vitamin C, određene kiseline (AHA, glikolna ili retinoična) ili ekstrakt sladića koji služe za izbjeljivanje. Rezultat naravno neće doći preko noći, budući da nije ni nastao preko noći. Tek nakon tri do šest mjeseci konstantnog korištenja i upornosti možete vidjeti prve rezultate koji su vidljivi, ali svakako pripazite da nove proizvode postupno uvodite u rutinu. (Pročitajte: Sve što trebate znati o retinolu i uvođenju u rutinu)

Kad su bore u pitanju, zbog sunčanja ili jednostavno manjka brige, to je ipak nešto veći problem koji se teško popravlja kremama. Možete vidjeti određenu promjenu za one površinske bore, posebno ako koristite proizvode s retinolom i peptidima, ali za one duboke, okorjele, možete biti sigurni da ih nećete potpuno ukloniti. U tom slučaju, mogu vam pomoći tretmani s hijaluronskom kiselinom, infuzije kože kisikom ili kemijski piling.

Uz linije i bore, područje niže od lica s godinama ima i tendenciju opuštanja pa svom vratu ne pomažemo neprestanim zurenjem u zaslone mobitela i drugih pametnih uređaja. Vani se već uvriježio termin tech neck, engleski izraz za vrat sa specifičnim naborima uzrokovanim skraćivanjem vratnih mišića. Oslabljeni mišići, opuštena koža i višak masnog tkiva u kombinaciji s gravitacijom rezultiraju neuglednim podbratkom i obješenom kožom. Trebale bi svakodnevno raditi vježbe za vrat, pa neke od njih donosimo u videu.

Foto: Unsplash

Tagovi: