Trening za savršene i čvrste ruke

by | 28 travnja, 2021
vježbanje, vježbe za ruke

Mišići na rukama jednako su važni kao i mišići na cijelom tijelu pa zato ruke nikako ne valja zapostaviti. Tijekom izvođenja vježbi pripazite da su vam leđa ispravna i da radite pravilno kako bi učinak bio maksimalan. Nemojte se žuriti, svaku vježbu izvodite polako. Instruktorica Onyxa Katie Call ističe da je samo važno postaviti si cilj i maknuti razmišljanje da je potrebno puno znoja i gomila opreme kako biste imali učinkovit trening. Sve je moguće napraviti u samo pet minuta i bez ikakve dodatne opreme. (Pročitajte: Najbolje vježbe za oblikovane i zategnute ruke)

Trening kojim postižete savršene i čvrste ruke

Vježbe za ruke ojačat će bicepse, tricepse i donji dio leđa. Kako smo već i spomenuli, važno je da vježbe izvodite pravilno kako biste izbjegli moguće ozljede. Ruke moraju biti uravnotežene i usredotočene na sve mišićne skupine kako bi se postigli najbolji rezultati. (Pročitajte: 5 super vježbi za zategnute ruke)

Instruktorica Katie kaže kako je velika pogreška ljudi kada počnu vježbati s preteškim utezima – tako se uvelike riskiraju ozljede. Zapamtite, težinu uvijek možete dodati pa zato počnite s lakšim utezima te postupno povećavajte.

U ovakvoj vrsti treninga važno je biti dosljedan i ne odustati. Rezultati neće doći preko noći, ali budite uporni – svi kažu da za promjenu treba vremena. (Pročitajte: 4 najčešće pogreške koje radite dok trenirate doma)

Pogledajte neke od vježbi za ruke i isprobajte ih.

 

FOTO: Andrea Piacquadio/Pexels