4 najčešće pogreške koje radite dok trenirate doma

by | 1 rujna, 2020

Iako se čini doista praktično da samo ustanete iz kreveta, uzmete strunjaču i odradite trening, ako ne znate pravilno izvoditi vježbe bez trenera, bolje se ne upuštati u takve pothvate zbog potencijalnih pogrešaka koje mogu dovesti do ozljeda.

U ovoj novoj eri treninga s trenerima preko aplikacija, Instagrama i YouTubea, možete postati jako kreativni, prelaziti granice preko kojih ne bi trebali ići ili jednostavno odustajati kad ne bi trebali jer ipak – nema nikoga pokraj vas tko će vas poticati i ispravljati. U nastavku donosimo pet najčešćih pogrešaka koje radimo kad vježbamo doma.

Postali ste prekreativni
Modificirate vježbe po sebi ili ih komplicirate, a iz svega nekoliko jednostavnih vježbi koje ćete znati pravilno izvesti možete dobiti i bolji rezultat.

Trenirate previše
Internet je preplavio sadržaj za vježbanje, pa nije ni čudo da želite isprobati i po nekoliko treninga dnevno. No nemojte mijenjati onog trenera koji vam odgovara. Pronađite jednog i napravite raspored treninga na 4-5 dana tjedno. Nikako nemojte zaboraviti uzeti dan odmora jer je on ključan za izgradnju mišića.

Odustajanje
Ne držite se treninga po rasporedu i to je najčešći problem koji imamo s treninzima doma. Teško nam je ostati ustrajnima i motiviranima. Olakšajte si i napravite tjedni plan, zapišite ciljeve i gledajte na njih kao na posao zbog kojeg dobivate plaću.

Vježbate sami
Ako ste osoba koju motivira još više trening u grupama, udružite se s prijateljima putem Zooma ili neke aplikacije i vježbajte zajedno. Stvorite zajedničke rutine i krenite na trening.

Foto: Unsplash