Imamo nekoliko razloga zašto biste trebali koristiti serume s antioksidansima

by | 2 ožujka, 2021
Serumi s antioksidansima

Otkrijte sve moći novih superheroja u njezi kože.

Serumi s antioksidansima dokazano su najbolji način da zaštitite osjetljivu kožu lica od negativnih utjecaja vanjske sredine. Kako stručnjaci kažu, ako razmišljate o tome trebate li proširiti ili izmijeniti svoj mjesečni budžet za ljepotu – ovo je stavka na kojoj ne trebate štedjeti.

Zašto baš serumi s antioksidansima?

Serumi s antioksidansima štite kožu od UV i drugih zračenja koja ostavljaju dubok trag na koži. Također, oni uklanjanju posljedice umora nakon noćnog izlaska ili prekovremenih radnih sati. Imaju moć zaštiti vas od vlastitih loših navika: brze hrane ili alkohola. (Pročitajte: Smijemo li koristiti više od jednog seruma za lice istovremeno?)

Kako je moguće da antioksidansi rješavaju sve ove probleme? Jednostavno – oni su moćno oružje protiv slobodnih radikala. A upravo su slobodni radikali zajednički svim ovim utjecajima na kožu.

“Kad je vaša koža izložena zračenju sunca, dimu i drugim zagađivačima životne sredine, ona je pod utjecajem slobodnih radikala kisika koji joj nanose štetu”, objašnjava dr. Kavita Mariwalla, dermatologinja.

Slobodni radikali su molekule kojima nedostaje elektron. Kako elektroni vole biti u parovima, oni traže način da se vežu za novi atom. Stoga su u stanju izazvati brojne lančane reakcije u tijelu. Posljedica utjecaja slobodnih radikala na kožu jest: masna koža, bore, hiperpigmentacija.

Antioksidansi su tu da, u situacijama kada slobodni radikali traže molekule s kojima će se vezati, uskoče u igru i vežu taj slobodni elektron koji stvara pomutnju. Ravnoteža između slobodnih radikala i antioksidanasa presudna je za pravilno funkcioniranje organizma.

(Pročitajte: Kako pomladiti kožu, izbjeći snažne iritacije kože na retinol i sigurno ga uvesti u rutinu?)

Kako organizmu osigurati antioksidanse?

Promijenite prehranu: jedite ribu, povrće, bobičasto voće, pijte crveno vino.

Primjenjujte antioksidanse lokalno: serumi i kreme s antioksidansima sprječavaju štetan utjecaj na kožu, a ujedno smanjuju i upalne procese.

“Oni smanjuju otok, crvenilo, ožiljke od akni i oštećenja od sunca. Ujedno, usporavaju proces starenja i koža zbog njih izgleda svjetlije i svježije”, kaže Mariwalla.

Njezin je prijedlog da izaberete proizvode koji sadrže moćne antioksidanse kao što su vitamin C, vitamin E, vitamin B3 i ferulinska kiselina.

(Pročitajte: Lj&Z izbor: Superserumi s nekoliko moćnih funkcija)

Foto: Fleur Kaan/Unsplash